NAJNOVIJE
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)
Rekordan broj oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je do sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu, čak 50. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 174 uzorka, a pozitivni su bili nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

(Subota, 11 Srpanj 2020 12:39)
Dvije novozaražene osobe iz Vukovara

U priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi se kako je na području županije 12 novopozitivnih osoba na koronavirus.

(Subota, 11 Srpanj 2020 10:25)
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)

U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

-Prije dva dana Savjetovalište za dojenje otvoreno je u Iloku, a sada ga otvaramo i u Vukovaru i među prvima smo u Hrvatskoj koji ga imaju. U vrijeme kada nam je natalitet sve manji i manji ova nam je dodatna djelatnost vrlo važna - rekao je ravnatelj Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinski dodajući kako također sami financiraju još nekoliko aktivnosti poput preventive karijesa djece u dječjim vrtićima te pregleda usne šupljine radi otkrivanja raznih bolesti kod braniteljske populacije.

Na otvorenju Savjetovališta za dojenje  je bio i pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo David Vlajčić  koji je izrazio zadovoljstvo otvaranjem savjetovališta u Iloku i Vukovaru istaknuvši kako se time potpora trudnicama i dojiljama stavlja na višu razinu.
-U Vukovarsko-srijemskoj županiji na području sva tri doma zdravlja i do sada smo imali grupe za potporu dojenja te pomoć trudnicama i partnerima u trudnoći, ali otvaranjem savjetovališta sve je to dignuto na višu razinu  kroz edukaciju patronažnih sestara koje će dobiti ovlaštene certifikate, uključivanje drugih profila zdravstvenih djelatnika  te  mogućnost savjetovanja putem dežurnih telefona. Možemo reći da se u našoj županiji brine o natalitetu, a ovo je samo jedan korak. Županija podržava ovaj projekt u iznosu od 20.000 kuna godišnje i vjerujemo da ćemo doprinijeti kvaliteti života naših građana – rekao je pročelnik Vlajčić.

Savjetovaliste za dojenje2


Potporu Savjetovalištu također daje i Grad Vukovar.
-Mi u Gradu Vukovaru također prepoznajemo važnost ovoga projekta i podržavamo ga. Osigurat ćemo sve što bude potrebno za njegovo funkcioniranje, dodao je Josip Paloš, voditelj Odsjeka za obrazovanje i predškolski odgoj pri Gradu Vukovar.

-U okviru Savjetovališta organizirat će se trudnički tečajevi i predavanja, održavat će se individualna i grupna savjetovanja, a djelovat će i grupa za potporu dojenja - pojasnila je Ahnetka Stjepanović, glavna sestra Doma zdravlja Vukovar - pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

-Dobrobit dojenja je velika, kako za majku tako i za dijete. Dojenje djeluje na imunitet, ali i povezanost majke i djeteta, osim toga  najlakši je i najzdraviji način hranjenja djeteta – istaknula je patronažna sestara Oksana Kotarski.

Savjetovalište će biti otvoreno svaki četvrtak u vremenu od 11 do 13 sati, a dežurne patronažne sestre za sva pitanja bit će dostupne putem mobitela 098/391-370 i 091/602-56-88 svakoga dana od 15 do 20 sati.
Svi tečajevi i savjetovanja su besplatni.

Pročitano 439 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija