Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

Riječ je o  nastavku projekta  VukovART odnosno Luci umjetnosti koji je već poznat ne samo nacionalnoj javnosti nego i šire vrijednog oko 1,5 milijuna kuna realiziranog kroz sredstva Europske unije naglasio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

-Ovim projektom dobili smo jamstvo da ćemo kroz slijedeće dvije godine dobiti još deset novih umjetničkih djela vrhunskih svjetskih umjetnika i to ovaj puta kroz proračune Europske unije, čime smo izravno na bazi godine dana uštedjeli 500 tisuća kuna  koliko smo do sada iz svojih sredstava ulagali u ovu priču. -naglasio je Penava.

Gradonačelnik je zahvalio Razvojnoj agenciji Vukovar i direktorici Vedrani Žilić kao i upravnom odjelu društvenih djelatnosti Grada Vukovara koji ulaže velike napore u uspješnu realizaciju ovog projekta, a dodao je kako će za njegovo provođenje  jedna osoba naći zaposlenje na vrijeme od 2 godine.

-Nastavljamo stvarati dodatne vrijednost i turističke atrakcije u našemu gradu, a na koje ćemo nastaviti nadovezivati priču koju smo počeli prošle godine, a to je tematski polumaraton u gradu Vukovaru koji svojom rutom prolazi put umjetničkih djela-  rekao je Penava.

Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama je na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ prijavila  8 projekata te su svi odobreni, čime Razvojna agencija Vukovar ponovno bilježi učinkovitost od 100% po pitanju odobrenja europskih projekata, rekla je direktorica Vukovarske razvojne agencije Vedrana Žilić.

-Dio je to Intervencijskog plana grada Vukovara za koji je odvojeno 15 milijuna  kuna za udruge i ustanove na području Vukovara kako bi proveli projekte za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti. Cilj nam je povući što više sredstava iz proračuna Europske unije kako bi unaprijedili naše okruženje, stvorili dodatne vrijednosti, uštedjeli sredstva iz našega proračuna i prenamijenili ih za nešto drugo. Odobrenjem projekta VukovART- Luka umjetnosti dobili smo financijsku sigurnost u njegovu provođenju, ali i mogućnost da ga podignemo na višu razinu.- zaključila je direktorica Žilić.

O aktivnostima ovogodišnjeg festivala VukovART, govorio je Siniša Mitrović  iz Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo. On je istaknuo je kako VukovART ima nekoliko segmenata, između ostalog, pored slikanja 10 novih murala u sljedeće 2 godine, i ART Corner gdje se umjetnici mogu predstaviti, kao i projekt Kredica u koju su uključena sva vrtićka djeca.

-Tijekom nastavka projekta VukovART bit će uključeno 120 mladih koji će raditi na kulturi i biti obučavano kroz različiti set radionica i kroz ovaj projekt pokrili smo pokrili i predškolski uzrast i osnovnu i srednju školu-rekao je Mitrović.

O uspješnosti VukovART-a govori i podatak kako je 2019. godine kroz promotivnu kampanju preko društvenih mreža Vukovar vidjelo preko 5 milijuna ljudi, a podatci Turističke zajednice grada Vukovara pokazuju sve veće zanimanje ljudi koji izravno dolaze po brošure o VukovART-u kako bi obišli murale u našemu gradu. VukovART se u Vukovaru provodi od 2016. godine.

Pročitano 797 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI