Ispiši ovu stranicu

Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

Sudionici su bili ravnatelji i stručni suradnici osnovnih i srednjih škola. Cilj Okruglog stola je predstaviti aktivnosti i usluge CISOK-a Vukovar te  rezultate Ankete o profesionalnim namjerama učenika završnih razreda s naglaskom na srednjoškolske smjerove.

Jasna Kolar, predstojnica HZZ-a PU Vukovar rekla je kako se anketa za osnovne škole provodila na 3.366 učenika od kojih 75% već zna koju školu želi upisati, dok ostalih 25% još nije odlučilo. Najveći broj učenika, njih 32% upisalo bi strukovnu školu u  četverogodišnjem ili petogodišnjem trajanju , 27% gimnaziju,  dok 11% ispitanih učenika želi upisati trogodišnju školu za kuhara i frizera. Za srednje škole anketa je provedena na 3.434 učenika. Od ispitanih srednjoškolaca 65% želi nastaviti studiranje, a od tog broja 40% ih zna što želi studirati. Najčešći odabir su ekonomija, medicina, kineziologija i psihologija.

CISOK je dostupan svim građanima  i njegove su usluge poput informiranja o mogućnostima obrazovanja i zaposlenja, zahtjevima pojedinih zanimanja, samoprocjeni profesionalnih potencijala korisnika uz pomoć savjetnika u Centru te mnoge druge u potpunosti besplatne.

Pročitano 791 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić