Ispiši ovu stranicu

Svečano otvoreno 'Vinkovo u Vukovaru'

Svečano otvoreno 'Vinkovo u Vukovaru' Miroslav Čorak

Ovoga vikenda u Vukovaru se u organizaciji zadruga 'Vukovarska vina' i 'Vrhunsko Vukovarsko' održava održava manifestacija 'Vinkovo u Vukovaru', u prostorijama zadruge 'Vukovarska vina'

Vinkovo u Vukovaru svečano je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić. – Cijela priča oko zadruge vinara krenula je na inicijativu Grada Vukovara, a vrlo brzo je ta priča dobila nadogradnju kroz zadrugu Vrhunsko Vukovarsko koja okuplja proizvođače svega onoga najkvalitetnijeg iz Vukovara. Nadam se da će ovo preći u tradiciju s obzirom da Vukovar ima dobre vinare i moram reći da je Grad Vukovar kroz zadrugu ulagao u mala poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom vina, a isto tako Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara je do sada u zadrugu Vrhunsko Vukovarsko uložio pola milijuna kuna i vjerujem da ćemo to i nastaviti činiti jer prema riječima zadrugara povećava se njihova proizvodnja, odnosno plasman njihovih proizvoda na tržište što je i bio cilj pokretanja ovih zadruga, rekla je Mujkić.

Vedran Barić upravitelj Zadruge 'Vrhunsko Vukovarsko' izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom zadruge. - Priča zadruge odvija se odlično, prošle godine otvorili smo vrata trgovine u Dubrovniku i pokazalo se da je to bio odličan potez. Zahvalio bih se i gradu Dubrovniku koji nam je dodijelio prostor u jezgri starog grada, a sada je u planu otvaranje prezentacijsko-prodajnog prostora i u Vukovaru, rekao je Barić.

Igor Burčak, upravitelj zadruge 'Vukovarska vina' istaknu je kako je protekla godina bila iznimno zahtjevna za vinare. – Prošla godina bila je dosta zahtjevna za vinare ali pred berbu je bilo dosta sunčanih dana tako da je vinogradarska godina uspješno odrađena, a sve što smo proizveli predstavit ćemo u sklopu manifestacije Vinkovo u Vukovaru, rekao je Burčak.

Sve prisutne uz degustaciju vina i suhomesnatih proizvoda zabavljao je tamburaški sastav Allegro.

Pročitano 953 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI