Ispiši ovu stranicu

Održana 11. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika VSŽ

Na 11. Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije održanoj u Palači Srijem u Vukovaru Zoran Pandža, član Uprave Ekos-a d.o.o.održao je prezentaciju Izrade studijske i projektno tehničke dokumentacije potrebne za izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom.

Centralna lokacija bit će smještena u Antunovcu te još pet lokacija na području Osječko-baranjske i tri na području Vukovarsko-srijemske županije – u Iloku, Starim Jankovcima i Županji.  Tom prigodom Pandža je rekao kako zbog problema oko javne nabave nisu sigurni hoće li Centar moći izgraditi na vrijeme.
-Centar bi s radom trebao početi tijekom 2024. godine i trajno bi riješio problem odlaganja otpada na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije – zaključuje Pandža. Cijeli će projekt koštati oko 400 milijuna kuna.

Vedrana Džoić iz Razvojne Agencije vukovarsko-srijemske županije izvijestila je o planu razvoja županije za razdoblje od 2021. do 2027. te aktivnostima projekta ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II, a bilo je riječi i o projektima i aktivnostima Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj o čemu je izvijestio direktor Centra Ivan Ambroš.

Pročitano 636 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić