NAJNOVIJE
Vukovarsko pivo predstavljeno u novom pakiranju sa znakom Vučedolske golubice

Tvrtka K Pivovari, u čijem je vlasništvu Vukovarska mikropivovara, 30. je lipnja u Zagrebu, predstavila novo pakiranje Vukovarskoga piva u manjoj boci prepoznatljivoga izgleda.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 16:26)
U Vukovaru pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe iz Domovinskog rata

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja - Uprave za zatočene i nestale u ponedjeljak, 6. srpnja 2020. u Vukovaru su pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe, koji prema preliminarnim nalazima potiču iz razdoblja Domovinskoga rata, priopćeno je iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 15:53)
On line diskusija o profilima birača u Hrvatskoj

U organizaciji Zaklade Friedrich Ebert Stiftung i Europskoga doma Vukovar održana je on line diskusija na temu Profili birača – što želimo, kako glasamo. Sudionici su bili Nebojša Blanuša, politolog sa Sveučilišta u Zagrebu, Nenad Zakošek, politolog sa Sveučilišta u Zadru, Biljana Gaća, predsjednica SDP-ovog Foruma mladih Hrvatske, HDZ-ov Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Solina te Rada Borić iz političke platforme Možemo. Moderatorica skupa bila je predsjednica Europskoga doma Vukovar Lana Mayer.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 14:19)
U Hrvatskoj 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 53 nova slučaja zaraze kroonavirusom, jedna je osoba umrla, a od trenutno ukupno 934 oboljelih 91 se osoba nalazi u bolnicama, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite, javlja Hina.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 14:17)
Certifikate dobilo 28 poljoprivrednih proizvođača

Na Gradskoj tržnici Vukovar gradonačelnik Ivan Penava uručio je certifikate „Proizvod hrvatskog seljaka“ poljoprivrednim proizvođačima.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 12:56)
Penava ulazi u Hrvatski sabor kao najveća zvijezda među gradonačelnicima s osvojenih 12.606 glasova

Po rezultatima parlamentarnih izbora u novi saziv Sabora ući će 13 gradonačelnika, jedan više nego što ih je bilo u prošlom sazivu, a u naredne četiri godine u Saboru, čini se, nećemo imati niti jednu gradonačelnicu, javlja portal gradonaclenk.hr.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 10:50)
Dvije vozačice izazvale teške prometne nesreće

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano  šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Gradište, Županja, Vinkovci, granični prijelaz Ilok) te dvije prometne nesreće u kojima su jedna osoba lakše i dvije osobe teže ozlijeđene, o čemu više slijedi:

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 10:01)

Nova znanja – nove prilike, projekt izobrazbe voditelja za izradu i provedbu EU projekata

Edukacija nezaposlenih ali i stručnjaka koji rade s nezaposlenima Edukacija nezaposlenih ali i stručnjaka koji rade s nezaposlenima Foto: Marija Molnar

Verificirani program osposobljavanja voditelja za izradu i provedbu EU projekata glavni je cilj novoga projekta Udruge žena Vukovar pod nazivom Nova znanja – nove prilike, predstavljenoga na početnoj konferenciji u Vukovaru.

Projekt se provodi na području naše te Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije uz pomoć partnerskih organizacija. To su Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca. Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira i SOS Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja. Ciljana skupina projekta su marginalizirane skupine kao što su nezaposleni i dugotrajno nezaposleni.

- Cilj nam je osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba provedbom ciljanih edukacija, a istovremeno jačati kapacitet stručnjaka koji rade s dugotrajno nezaposlenima. Projekt će korisnicima pomoći da primjene stečena znanja pri izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, unaprijedit će njihove socijalne vještine, ali i osigurati njihov ravnopravniji pristup i položaj na tržištu rada – ističe Jelena Janković, voditeljica projekta.

Projektom je predviđeno provesti certificiranu izobrazbu za najmanje 32 osobe, u svakoj županiji po osam. S druge pak strane najmanje pet stručnjaka iz organizacija civilnoga društva koje rade s nezaposlenim osobama proći će specijaliziranu edukaciju o motivaciji, komunikaciji i prezentaciji i nakon toga u u svojim županijama provoditi radionice za povećanje mogućnosti zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba, a sve kako bi umanjili rizik od socijalne isključenosti i potakli dugotrajno nezaposlene na aktivnije sudjelovanje na tržištu rada.

Projekt traje do travnja 2021. godine i u cijelosti je financiran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020., iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 833.317,89 kuna.

Pročitano 287 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija