Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Sabo završio sa ćirilicom

Željko Sabo Željko Sabo Foto: A. Lovrić

Grad Vukovar dao je punu tehničku podršku održavanju subotnjeg prosvjeda u Vukovaru rekao je na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Vukovara Željko Sabo  dodajući kako je s današnjim danom završio svaku daljnju raspravu o uvođenju dvojezičnosti.

Po njemu su sve aktivnosti oko ćirilice u Vukovaru ustvari okrenute u predizborne svrhe. –Očito je da je ovo sve kampanja pred lokalne izbore koja ima za cilj iskoristiti teške trenutke u našoj državi-ustvrdio je Sabo.

Prema njegovim riječima ova kriza oko ćirilice ima dva cilja, a to je djelovati prema Vladi RH i raditi u korist HDZ-a i HSP-a dr. AS čiji su predsjednici potpisujući sporazum o suradnji najavili kako „Vukovar mora pasti“ nazad u ruke HDZ-a. Gradonačelnik  Sabo je izrazio nadu kako će građani Vukovara prepoznati tko što ovdje radi i u čiju korist.

Naglasio je da on u ovom trenutku ne može reći kada će i gdje u Vukovaru biti postavljene table s dvojezičnim natpisima jer taj proces ne provodi grad već država. Kako su brojni navodi protiv dvojezičnosti bili utemeljeni na rezultatima popisa stanovništva, gradonačelnik Sabo je od tadašnjeg predsjednika Županijskog povjerenstva za popis stanovništva župana Bože Galića zatražio da provjeri istinitost tih navoda.

Gradonačelnik Sabo je naglasio kako je on sve rasprave na temu uvođenja dvojezičnosti završio s današnjim danom.

Pročitano 3792 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI