Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Županija potpisala sporazume o suradnji s visoko obrazovnim ustanovama

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku potpisali su Sporazume o znanstvenoj i stručnoj suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka, osječkim Pravnim fakultetom, Ekonomskim fakultetom u Osijeku, te Fakultetom agro- biotehničkih znanosti Osijek, Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, te Europskom poslovnom školom iz Zagreba.

Cilj sporazuma je suradnja na izradi nove Strategije razvoja Vukovarsko-srijemske županije te provedbi i pripremi projekata s ciljem  što kvalitetnijeg razvoja Vukovarsko-srijemske županije. Ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota naglasio je kako su sporazumi potvrda izvrsne suradnje Vukovarsko-srijemske županije s visoko obrazovnim institucijama  te lokalnim razvojnim agencijama.

-Županija  je u procesu izrade nove strategije razvoja za razdoblje 2021.-2027., a u taj proces nije htjela ići bez suradnje s visokoobrazovanim ustanovama te javnim i privatnim sektorom. Bez znanosti i naših fakulteta ne bi bilo ozbiljno raditi novu razvojnu strategiju županije i razvijati strateške projekte za novu financijsku perspektivu.-rekao je Cota.

-Posljednjih smo godina ustrojili nove studije, među kojima i Diplomski studij automobilskog računalstva i komunikacije koji sada izvodimo i na engleskom jeziku i koji je upravo nastao u suradnji sa šest tvrtki od kojih su neke došle u Osijek i ovo područje i koje zapošljavaju naše studente", kazao je dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek Drago Žagar.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić pozdravio je suradnju županijskih vlasti i visokoobrazovnih ustanova, ističući kako se u županiji trude u sinergiji s tvrtkama i lokalnim jedinicama obrazovati studente za poznate poslodavce. Naglasio je kako će ova suradnja doprinijeti daljnjem razvoju naše županije koja i dalje namjerava razvijati poljoprivrednu proizvodnju ali i tehnologije koje će doprinijeti razvoju i drugih gospodarskih grana posebno drvno-prerađivačke industrije.

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije do sada jer ugovorila  69 projekata ukupne vrijednosti oko 700 milijuna kuna. Potpisivanjem Sporazuma o znanstvenoj i stručnoj suradnji izravno će se doprinijeti jačanju stručnih kapaciteta i gospodarskom razvoju Slavonije, Baranje i Srijema.

Pročitano 669 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI