Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima zbog sumnje u pojavu koronavirusa hospitalizirane dvije osobe

U Vinkovcima se pojavila sumnja u pojavu koronavirusa. Naime, kod dvojice mlađih pacijenata, koji su se nedavno vratili iz Kine, pojavili su se simptomi koji ukazuju na moguću zarazu koronavirusom zbog čega su hospitalizirani u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima. Uzeti  su im uzorci i poslani u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

-Izolirani su, po kliničkoj slici to ne upućuje na koronavirus, no poduzete sve mjere sprečavanja prijenosa zaraze, izjavio je ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić na konferenciji za medije.

Pojasnio je kako je riječ je o osobama koje su dio grupe od 10-ak radnika koji su radili u Kini dok su ostali pod kontrolom epidemiologa.

To su novi slučajevi sumnje na zarazu koronavirusom, nakon dvojice pacijenata u Osijeku i Splitu u nedjelju. Pacijent iz Đakova, koji je hospitaliziran u KBC-u Osijek danas bi trebao biti pušten kući nakon što testiranjem kod njega nije potvrđen koronavirus, dok se u slučaju splitskog pacijenta, koji je u izolaciji u KBC-u Split, još čekaju nalazi iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Pročitano 927 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI