Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt "Drugi dom"

U gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt „Drugi dom“.

Predstavljanju su nazočili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić i ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić.

Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ prijavila je navedeni projekt te povukla EU sredstva u 100%-tnom iznosu od 1.444.465,97 kuna. Korisnik projekta „Drugi dom“ je Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, a kroz projekt će se zaposliti 3 osobe. Cilj je projekta unaprjeđenje i provedba odgojno-obrazovnog programa produženog boravka.

Trenutno u odgojno-obrazovnom programu produženog boravka OŠ Dragutina Tadijanovića ima 20-tak učenika i zaposlena je jedna učiteljica financirana od strane Grada. Ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića iskazala je zahvalnost Gradu Vukovaru i agenciji VURA koji su prepoznali potrebe škole i omogućili da se projekt realizira.

– Za trideset i dva učenika u tijeku jedne školske godine bit će osigurani najbolji uvjeti, radni materijali, sportska oprema, besplatna prehrana i sve što je potrebno kako bi škola zaista postala njihov drugi dom - rekla je ravnateljica

- Kroz ovaj projekt išlo se na podizanje razine usluga koje škole na području grada Vukovara pružaju našim učenicima i roditeljima –rekao je gradonačelnik Grada Vukovara te se zahvalio na korektnoj suradnji i na izuzetno dobro odrađenim projektima koji donose novac iz EU fondova u grad Vukovar.

Pročitano 998 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI