Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Dva djelatnika hrvatske vojske lakše ozlijeđena

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je u ponedjeljak 10.02.2020. godine, u 13,00 sati, prilikom izvođenja radova hrvatske vojske na probnom iskapanju s ciljem pronalaska posmrtnih ostataka stradalnika Domovinskog rata u Vukovaru, Priljevo, radni stroj je djelomično aktivirao borbeno rasprskavajuće sredstvo "BRS-M79-af1", uslijed čega su dva djelatnika hrvatske vojske zadobila lakše tjelesne ozljede (suzenje i crvenilo očiju). Istima je ukazana liječnička pomoć i nisu hospitalizirani. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je izuzeo eksplozivnu napravu koju je na siguran način uništio na mjestu pronalaska.

-Odmah poslije događaja dvojica vojnika su prevezena u vukovarsku bolnicu gdje su im isprane oči i stavljene kapi. Poslije liječničke pomoći vratili su se na posao, rekao je zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OS RH u Vinkovcima brigadni general Mijo Validžić.

I dvojica vojnika potvrdila su kako se zapravo nije radilo o ozbiljnijoj ozljedi te da su se odmah, poslije liječničke pomoći, vratili na posao. Kažu da se osjećaju dobro i da nemaju nikakvih smetnji sa vidom.

Pročitano 774 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI