Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt SRCE vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara na konferenciji za medije predstavljen je projekt „Sinergijsko razvojni centar – Ekonomska škola Vukovar (SRCEšv).  Riječ je o četvrtom projektu kojega je Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama prijavila na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ te povukla EU sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno u iznosu 1.430.968,32 kuna.

Cilj projekta, kojemu je korisnik Ekonomska škola Vukovar,  razvoj je i uspostava Sinergijsko-razvojnog centra koji će mladima, nezaposlenima i dugotrajno nezaposlenima omogućiti usvajanje novih poduzetničkih, transverzalnih i poslovnih znanja i vještina te ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada.

Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo još jednim projektom i povlačenjem sredstava iz EU.
-Moram izraziti zadovoljstvo jer svjedočimo vrlo kvalitetnoj i učinkovitoj suradnji između svih dionika u gradu na EU projektima, a sve pod ravnanjem naše VURE. Nadam se da ćemo i dalje imati ovako plodonosnu suradnju posebice na korist našim mladima, njihovim obiteljima, a onda i gradu Vukovaru - rekao je gradonačelnik Penava.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić istaknula je kako im je cilj ojačati sve institucije u gradu Vukovaru, posebice obrazovne jer, kako je rekla, obrazovanje je ključ svega, a djeca su budućnost našega grada.
 -Ekonomska škola Vukovar ovim će projektom upotpuniti svoje postojanje dodatnom uslugom. Usluge Sinergijsko-razvojnog centra bit će usmjerene ne samo na učenike ove škole nego i na sve zainteresirane građane te nezaposlene osobe, jer poduzetništvo je grana koja se treba razvijati, a istraživanje tržišta je pokazalo  kako su poduzetničke vještine ključne, stoga krećemo od djece i nadam se da će uroditi plodom - rekla je Žilić.

Projekt će se provoditi u periodu od 24 mjeseca, a njegove aktivnosti predstavila je ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović koja je zahvalila Gradu Vukovaru i VURI na pomoći pri realizaciji projekta.
-Već dugi niz godina pratimo razvojni trend različitih aktivnosti, pa se samim time i rodila inicijativa za Sinergijsko-razvojnim centrom u okviru kojega ćemo razvijati poduzetničke vještine. Kroz projekt nam je cilj adaptirati prostor i nabaviti opremu za funkcioniranjee centra, a zatim će se pristupiti razradi konkretnog dugoročnog plana razvoja centra koji će svim sudionicima omogućiti razvoj multimedijalnih i digitalnih kompetencija, razvoj financijske pismenosti, pokretanje i razvoj start-upova, pružat će se usluge izdavaštva, savjetovanja te mentoriranja, a svakako će se nastojati probuditi duh ciljne skupine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. Također, u planu je i osnivanje školskog radija radi davanja više informacija o aktivnostima i programima koji se provode u Sinergijsko-razvojnom centru te razvoja radijskog novinarstva i medijske pismenosti. Također, kroz projekt će biti nabavljena oprema za Sajam vježbeničkih tvrtki kojega Ekonomska škola Vukovar već tradicionalno održava, nastavit će se razvijati program Praksa kod poduzetnika „Poduzmi“, organizirati stručni posjet Gospodarskoj školi Varaždin te provesti niz drugih aktivnosti koji će podići kvalitetu obrazovanja učenika i zaposlenika ove škole – naglasila je Majstorović.

Projekt će se provoditi tijekom 24 mjeseca.

Žilić je dodala kako je oko 20 projekata VURE u realizaciji, a još ih je otprilike toliko prijavljeno.

Pročitano 1027 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić