Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Potpisani ugovori o zakupu prava lova

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić potpisao je ugovore o zakupu prava lova. Važeći desetogodišnji ugovori o zakupu prava lova u ističu  31.  3. 2020. god. Nakon podnošenja Zahtjeva za produljenje lovačka društva prošla su opsežne provjere koja su uključivale više institucija nakon kojih je župan Božo Galić donio odluke o produljenju zakupa prava lova te  potpisao ugovore o zakupu prava lova za područje Općine Nijemci.

Župan je istaknuo zadovoljstvo produljenjem zakupa lova što je rezultat dobrog rada društava u smislu očuvanja i povećavanja matičnog fonda divljači, zaštite divljači i prirode. Također je naglasio zadovoljstvo decentralizacijom ovlasti u lovstvu gdje je nadležnost prenesena na Županije.

Osim potpisivanja ugovora o zakupu prava lova, potpisani su i ugovori o financiranju izrade lovno gospodarske osnove.  Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Lovačkog saveza VSŽ Mirko Bošnjak, načelnik Općine Nijemci Vjekoslav Belajević te članovi upravnog ili izvršnog odbora lovnika i lovočuvara svake udruge odnosno društva. Župan Galić potpisao je i ugovore  o zakupu prava lova za područje Općine Stari Jankovci.

Pročitano 842 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI