Ispiši ovu stranicu

Održan Izvještajni sabor Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar

Održan Izvještajni sabor Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar Foto: Valerija Lozančić

U Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru održan je Izvještajni sabor Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar.  

Na Izvještajnom saboru usvojena su izvješća o radu i financijskom poslovanju u protekloj godini. Udruga je osnovana 2.000 godine s ciljem održavanja sjećanja i čuvanja ugleda, časti i slave poginulih, nestalih i umrlih sudionika Domovinskoga rata te promicanja vrijednosti Domovinskoga rata i obilježavanja značajnih datuma za RH, ali i skrbi za hrvatske ratne vojne invalide te ostale branitelje. Među ostalim, u protekloj godini članovi udruge bili su angažirani u redarskoj službi tijekom održavanja sportskih igara i obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, organizirali su i funkcionalne treninge i bavljenje sportom te sudjelovali u mnogim aktivnostima u cilju djelovanja za opće dobro. Kako bi osigurala potrebna sredstva i pružila pomoć hrvatskim braniteljima, Udruga već gotovo godinu dana provodi EU projekt Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima – SIMPA vrijedan oko 1.9 milijuna kuna kojemu je cilj unaprjeđenje kvalitete života branitelja socijalnim i motivacijskim potporama kroz radnu, sportsku i relax terapiju.

- Ispunjavamo našu obvezu prema hrvatskim braniteljima kao ugroženoj skupini, posebice invalidima, to je naš zadatak i na tome ćemo i dalje raditi – poručio je zamjenik predsjednika Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar Zvonimir Radoš.

Udruga policije 2020 2

Na dnevnome redu bila je i izmjena i dopuna Statuta udruge.

Izvještajnom saboru kao gosti nazočili su predstavnici Županije, Grada, MUP-a te braniteljskih i udruga civilnog društva.

Pročitano 769 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić