Ispiši ovu stranicu

Penava: "Ovo nije ravnopravna stranačka utakmica"

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji se kandidirao za zamjenika predsjednika HDZ-a komentirao je tijek  izborne kampanje na unutarstranačkim izborima rekavši kako  nemaju svi jednake uvijete te da to nije ravnopravna stranačka utakmica.


-Nemamo svi jednake uvjete na unutarstranačkim izborima u HDZ-u i ovo, po svemu što se radi i događa, nije ravnopravna stranačka utakmica. HDZ zasigurno nema 211.000 članova, to je apsurd i to preuveličavanje broja članova zasigurno otežava prikupljanje potpisa, više treba potpisa za predsjednika HDZ-a i zamjenika, nego za predsjednika države  – rekao je Penava dodajući kako HDZ vjerojatno trenutno nema niti 100.000 članova.
- Međutim, i taj podatak govori da se cijelo vrijeme zanemaruje stranka i unutarstranački rad jer da nije tako situacija bi bila čista. S druge strane, otvara se i pitanje, kao i kod popisa stanovništva, kome odgovaraju kaos, netočni i netransparentni podaci. Netko očito na toj platformi egzistira – naglašava Penava.
Što se tiče Vukovarsko-srijemske i okolnih županija rekao je kako više od 50 posto upisanih više nisu članovi stranke, a limiti, odnosno postotci ostaju na zadanoj osnovici.
-Da je sve sukladno popisu netko bi nas na tim adresama dočekao ili se javio na  telefon. Zadani limiti nisu dobri, točni niti transparentni. Bilo kome tko je pošten, razmišlja logično i transparentno, tko želi imati fer utakmicu ovakva igra ne odgovara, odgovara onima koji bi nešto prikrili, ušićarili i zamutili -  rekao je Penava dodajući kako će se mnogo toga vidjeti kada se prikupe potpisi jer bi kandidati  u nekom gradu ili županiji trebali imati otprilike simetričan broj potpisa.
-Postoje stvari koje se nisu smjele dogoditi poput ovoga s brojem potrebnih potpisa jer se u startu onemogućava nečija kandidatura. Trebalo je omogućiti i onima u lokalnim sredinama, koji su se dokazali svojim radom i trudom, a imaju stranačkih ambicija, da se kandidiraju. Poraženi na ovim izborima trebali su izgubili jer nisu, primjerice, bili dovoljno dobri, prepoznatljivi i kvalitetni, a ne zbog prijetnji ili nejednakih uvjeta – zaključuje Penava dodajući kako će sve ovo što se događa unutar HDZ-a ostaviti određene posljedice i tragove poslije izbora jer se već kroz prikupljanje potpisa članstvo dijeli i stvaraju blokovi.

Pročitano 801 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić