Ispiši ovu stranicu

Maškare preuzele ključeve grada

Više od 700 sudonika iz vrtića, osnovnih škola i udruga Više od 700 sudonika iz vrtića, osnovnih škola i udruga Foto: Marija Molnar/Grad Vukovar

Program Maškare u Vukovaru po drugi je put održan u organizaciji Turističke zajednice Grada Vukovara i uz potporu Grada Vukovara.

-Ovo je dan kada svi možemo biti ono što želimo ili ono što nismo u ostatku godine. Veseli nas veliki odaziv sudionika iz dječjih vrtića, osnovnih škola i udruga, a ove smo godine uveli i čarobno ogledalo pred kojim se sudionici mogu fotografirati i odmah besplatno dobiti fotografiju s datumom i logotipom manifestacije – istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić.

 

Maskare4

 

Ove se godine prijavilo preko 720 sudionika, formirano je 25 maskiranih skupina, a pokladnu su povorku od dvorca Eltz do središta grada predvodili članovi konjogojske udruge Potkova u zaprežnim kolima, motoristi Moto kluba Golubica te članovi Gradskog puhačkog orkestra. U središtu grada potom je održan prigodni program tijekom kojega su se predstavile maskirane skupine.

 

Maskare5

 

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić ključeve grada predala je maškarama, ove godine su to učenici OŠ Nikole Andrića u čijim će rukama ključevi biti do pokladnoga utorka. Održan je i karnevalski program Glazbene škole Vukovar.

 

Maskare7

 

Na kraju su dodijeljene nagrade najboljim maskama. Među skupinama prva dva mjesta osvojile su skupine Grožđe i Rubikova kocka Dječjeg vrtića Vukovar 1, a treći su bili Veseli crnci, četvrtog razreda OŠ Antuna Bauera. Pobjedu u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Crvenkapica, druga je bila Vještica, a treća Zubić Vila. Na kraju je spaljen i mesopust – Koronavirus.

 

Mskare1

 

- Lijepo je vidjeti ovoliko ljudi u gradu i vesele djece, nadam se da će ova manifestacija iz godine u godinu postajati sve veća i brojnija - istaknula je zamjenica gradonačelnika Mujkić.

 

Maskare3

 

Pročitano 1016 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar