Ispiši ovu stranicu

Održana izložba Kreativnost iz školskih klupa

U okviru projekta Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama, koji za cilj ima unaprijediti znanja kod učenika u području održivog razvoja i poduzetništva kroz otkrivanje njihovih talenata, izgradnje vrlina i poticanja kreativnosti i stvaralaštva, otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom Kreativnost iz školskih klupa.

Učenici Osnovne škole Mitnica i Ekonomske škole Vukovar  uz potporu dizajnerice iz Zagreba dizajnirali su i izradili uporabne predmete od materijala koji se mogu ponovno koristiti.

-Kruna ovog projekta je izložba učeničkih radova koji su nastali na temu održivog razvoja. Učenici su upoznali kako se od nekog materijala, koji se može ponovno koristiti i reciklirati, može napraviti neki novi uporabni proizvod. U ovom projektu sudjelovalo je 80-tak učenika osnovnoškolaca i srednjoškolaca s područja grada Vukovara. Smatramo kako su kroz radionice, debate i filmoteke naučili nešto novo i razvili svijest o važnosti čuvanja okoliša- rekao je Goran Jelenić asistent na provedbi projekta Proni Centra za socijalno podučavanje.

Ujedno su ova izložba, filmoteka i debata završne aktivnosti projekta koje se pod vodstvom Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba provodio na području grada Vukovara. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Pročitano 1071 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI