Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

Sjednica Stožera civilne zaštite Sjednica Stožera civilne zaštite Foto: VSŽ

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

Sjednicu je vodio načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić koji je u srijedu zajedno s tajnikom stožera Ivanom Kubičekom sudjelovao na sjednici Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Na sjednicu su pozvani i granični sanitarni inspektori kao i ravnatelji svih zdravstvenih ustanova sa područja Vukovarsko-srijemske županije kako bi upoznali sve sudionike koji provode zaštitu od pojave i širenja koronavirusa o poduzetim mjerama zaštite.

Nazočni su upoznati i o temi sjednice nacionalnog Stožera civilne zaštite koja je sazvana prije svega radi koordiniranog postupanja cijelog sustava civilne zaštite za zaštitu od korona virusa. Zaključak sjednice je prije svega da se aktivira Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije sa svim kapacitetima, ljudskim i logističkim, kako bi se pripravnost podignula na višu razinu. U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema pojave koronavirusa, a u slučaju da se on i pojavi, naše službe su spremne odgovoriti izazovima koje nas očekuju, poštujući protokole za postupanje koji su definirani Zakonom.

Epidemiološka situacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji je stabilna, sve službe rade svoj posao i građani mogu biti mirni. Pozivamo sve građane da se pridržavaju uobičajenih higijenskih mjera koje provode svakodnevno sa ciljem održanja stabilne epidemiološke situacije. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije raditi će na dnevnoj bazi, sjednice će se sazivati prema potrebi a građani će se redovno informirati putem lokalnih medija.

Pročitano 645 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI