Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Večer dobročinitelja

Sudionici Večeri dobročinitelja Sudionici Večeri dobročinitelja Foto: J. Vrdoljak

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

 Kroz veljaču su se u Vukovaru i još 8 gradova na deset lokacija prikupljala  novčana sredstva za 2020.godinu pod sloganom Primite u baštinu Kraljevstvo. Koordinatorica Inicijative 40 dana za život za Slavoniju, Lidija Dugan izrazila je zadovoljstvo što mogu okupiti dobročinitelje koji podupiru rad njihove udruge koji se zajedno s njima trude izgraditi kulturu života i na materijalni način sudjelovati u njihovim nastojanjima.

Večeri je nazočilo stotinjak uzvanika, članovi obitelji, prijatelji i dobročinitelji, te osobe iz političkog i kulturnog života Vukovara.

- To su ljudi koje smo upoznali na takav način jer smo željeli da netko uloži u ovaj apostolat za život – rekla je Dugan

Kroz ovu večer željeli su prikazati svim dobročiniteljima što se učinilo od prošlog susreta do danas, odnosno u čega je sve u Hrvatskoj uložen njihov novac.

- Prikupljena sredstva primarno ulažemo na trudnice, majke s djecom i njihove obitelji, odnosno što god im je potrebno, od iznajmljivana stana,  za školovanje, higijenske potrepštine, hranu i pomoć većim obiteljima. Također i na neke osnovne stvari koje su potrebne da bi apostolat djelovao, a s obzirom da se financiramo isključivo od donacija dobrih ljudi, tako to i uspijevamo – zaključila je Dugan.

Večer je započela blagoslovom i molitvom fra. Matije Marijića iz župe Svetih Filipa i Jakova u Vukovaru.  

Pročitano 896 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI