Ispiši ovu stranicu

Uručena uvjerenja o osposobljenosti polaznika projekta Eko start

Edukacija se nastavlja za 20 najmotiviranijih polaznika Edukacija se nastavlja za 20 najmotiviranijih polaznika Foto: Marija Molnar

S ciljem povećanja zapošljivosti i samozapošljivosti ranjivih skupina kroz provedbu inovativnih programa u poljoprivredi na području naše županije, Udruga žena Vukovar provodi projekt Eko start, a koji je financiran sredstvima Europske unije i vrijedan nešto više od 915 tisuća kuna. U okviru projekta 42-oje polaznika prošlo je edukaciju kroz dva programa osposobljavanja za poslove Ekološkog proizvođača povrća, voća i aromatičnog bilja i za poslove Uzgoja i prerade aromatičnog bilja. Polaznicima su uručena uvjerenja o osposobljenosti u Učilištu Studium u Vukovaru gdje je teorijski dio edukacije i proveden.

- Projekt provodimo s partnerima Gradom Vukovarom, Poduzetničko-razvojnim centrom općine Erdut-lokalna razvojna agencija (PORC), Učilištem Studium te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Vukovar, a traje do rujna ove godine. Ciljna skupina projekta su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina poput dugotrajno nezaposlenih, žena i mladih. Program osposobljavanja za proizvođača i prerađivača aromatičnog i začinskog bilja trajao je 202 sata od toga 132 sata teorijskog i 70 sati praktičnog dijela programa dok je nastava za program ekološkog proizvođača povrća, voća i aromatičnog bilja trajala ukupno 150 sati, odnosno odslušali su 85 sati teorijskog dijela i 65 praktičnoga – istaknula je Tatjana Zuber, asistentica na projektu. Praktična nastava održana je na edukacijskome nasadu u Borovo naselju kojega je za ovu svrhu osigurao Grad vukovar. Po završetku programa polaznici su prošli završne ispite te su im uručena Uvjerenja o osposobljavanju.

-U idućem razdoblju 20 najmotiviranijih polaznika ima priliku sudjelovati na radionicama Kako do vlastitog posla u poljoprivredi i Od polja do stola koje će u prostorijama Udruge žena Vukovar provesti partner PORC. A nakon toga će proći i karijerno savjetovanje u trajanju od pet sati individualnog savjetovanja te izraditi poslovne planove – pojašnjava Zuber.

Pročitano 594 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar