Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Potpisani ugovori s lovačkim društvima u četiri općine

Župan Galić uručuje ugovore Župan Galić uručuje ugovore Foto: VSŽ

Važeći desetogodišnji ugovori o zakupu prava lova ističu dana 31. ‪ožujka 2020. godine.

Nakon podnošenja Zahtjeva za produljenje udruge/društva prošla su opsežne provjere koja su uključivale više institucija nakon kojih je župan Božo Galić donio odluke o produljenju zakupa prava lova. Prije sklapanja ugovora o zakupu prava lova Županija kao davatelj prava lova dostavila je nacrte ugovora s odlukama o davanju zakupa prava lova na lovištu na prethodno mišljenje Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Danas je održano potpisivanje ugovora o zakupu prava lova za područje općina Jarmina i Markušica, točnije 4 udruge, s kojima je ugovore potpisao župan Božo Galić. Osim potpisivanja ugovora o zakupu prava lova, potpisani su i ugovori o financiranju izrade Lovno-gospodarske osnove. Na svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Mirko Bošnjak, načelnik općine Jarmina Andrija Draganić te članovi upravnog ili izvršnog odbora lovnika i lovočuvara svake udruge odnosno društva.

Župan je izrazio zadovoljstvo produljenjem zakupa prava lova koji je rezultat dobrog rada društava u smislu očuvanja i povećavanja matičnog fonda divljači, zaštite divljači i prirode. Također je naglasio kako su ugovori produljeni pod istim uvjetima. Predstavnici lovačkih društava su izrazili zadovoljstvo dobivenim sredstvima kao i zahvalnost županu jer razumije potrebe lovaca kao i njihov društveni doprinos.

Također su potpisani ugovori i u općinama Tordinci i Nuštar, a potpisali su ga načelnik općine Tordinci Željko Matanović i načelnik općine Nuštar Hrvoje Drinovac te članovi upravnog ili izvršnog odbora lovnika i lovočuvara svake udruge odnosno društva. Župan Galić  je izrazio zadovoljstvo decentralizacijom ovlasti u lovstvu gdje je nadležnost prenesena na županije. Lovci okupljeni u tim udrugama su se zahvalili županu na novim ugovorima pod istim uvjetima, dodajući kako su svjesni da bi bez pomoći županije sve bilo puno teže u smislu gospodarenja divljači i radu udruga.

Pročitano 502 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI