Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministar Banožić: Borovo će se restrukturirati u tri faze

Ministar Banožić obilazi pogon tvrtke Borovo Ministar Banožić obilazi pogon tvrtke Borovo Foto: J. Vrdoljak

Ministar države imovine Mario Banožić, zajedno s ravnateljem CERP-a Milanom Plećašem, posjetio je tvornicu Borovo d.d., gdje se sastao s predsjednicom Uprave Gordanom Odor, a razgovaralo se o zaključcima sa posljednjeg sastanka održanom u toj vukovarskoj tvrtki.

Riječ je o restrukturiranju te vukovarske tvrtke koja će sadržavati tri cilja.

Naime, resorno ministarstvo kroz jedan drugi projekt ima mogućnosti iz financirati program restrukturiranja za još dvije tvrtke u vlasništvu Republike Hrvatske (RH), a jedna od njih je i tvrtka Borovo d.d.

-Za Borovo smo se odlučili jer je važna tvrtka za cijelu povijest RH, a govorimo i o Vukovaru koji je bio velika žrtva u Domovinskom ratu. Također je riječ o 620 radnih mjesta u industriji koja je zbog svih promjena na tržištu doživjela veliki udarac – rekao je ministar Banožić.

S obzirom na broj radnih mjesta i probleme u kojima se nalazi ova tvrtka i sva ulaganja koja je RH do sada imala, plan restrukturiranja će sadržavati tri cilja.

-Prije svega treba vidjeti kako zatvoriti dva kredita u iznosu od po 46 milijuna kuna kojima je država do sada intervenirala unutar Borova. Drugi cilj je srednjoročni koji će se odnositi na povećanje proizvodnje i treći dugoročni koji se odnosi na privlačenje strateških partnera – izjavio je Banožić.

Govoreći o likvidnosti i dospjelim obavezama tvrtke, predsjednica Uprave Gordana Odor kaže kako ih uspijevaju pokriti, ali da im se prodaja u prva dva mjeseca ove godine smanjila.

-Osjetno nam se smanjila prodaja u maloprodajnoj mreži. Inače, na godišnjoj razini u maloprodaji imate oscilaciju od dva do tri posto, a sada je u prva dva mjeseca prodaja pala za 15 posto. Razlog ne znamo – kaže Odor.

Prema njihovim projekcijama,  2019.godinu su završili s pozitivnim poslovanjem, odnosno s dobiti od 160 tisuća kuna.  

Tvrtka Borovo d.d., danas ima 620 uposlenih.

Pročitano 1149 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI