Ispiši ovu stranicu

Zakupljena prava lova u Borovu i Trpinji

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora VSŽ

U Lovačkom domu u Bršadinu potpisani su ugovori o zakupu prava lova za područje općina Trpinja i Borovo kao i ugovori o financiranju izrade Lovnogospodarske osnove.

U ime Vukovarsko-srijemske županije ugovore je potpisao župan Božo Galić, a svečanom potpisivanju nazočili su i predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Mirko Bošnjak, načelnici općina Borovo, Negoslavci i Trpinja Zoran Baćanović, Dušan Jeckov i Miroslav Palić te članovi upravnog ili izvršnog odbora lovnika i lovočuvara svake udruge, odnosno društva.

Župan Galić je istaknuo zadovoljstvo produljenjem zakupa prava lova koji je rezultat dobrog rada društava u smislu očuvanja i povećavanja matičnog fonda divljači te izrazio zadovoljstvo decentralizacijom ovlasti gdje je nadležnost prenesena na županije.

Napomenuo je kako je ovo samo prvi dio posla jer po novom Zakonu o lovstvu županije odobravaju lovnogospodarske osnove što je ogroman posao, posebno u dijelu usklađivanja istih sa svim zakonskim osnovama.

 Lovci su zahvalili županu Galiću na novim ugovorima i zadržavanju dosadašnjih uvjeta.

Nakon podnošenja zahtjeva za produljenje udruge i društva prošla su opsežne provjere koje su uključivale više institucija nakon čega je župan Božo Galić donio odluke o produljenju zakupa prava lova.

Prije sklapanja ugovora o zakupu prava lova županija kao davatelj prava lova dostavila je nacrte ugovora s odlukama o davanju zakupa prava lova na lovištu na prethodno mišljenje Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru kako bi se produljili ugovori jer važeći desetogodišnji ugovori o zakupu prava lova u istječu 31. ožujka.

Pročitano 803 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun