Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Odgođen Sajam zdravlja u Vinkovcima

Dr. Krešić: mjesta za paniku nema Dr. Krešić: mjesta za paniku nema Foto: Novosti

U Vinkovcima  je na konferenciji za novinare priopćena informacija o odgodi ovogodišnjeg Sajma zdravlja u Vinkovcima, koji se trebao održati od 5. do 3. travnja, čime Grad iskazuje svoju odgovornost u provođenju preventivnih mjera vezanih za smanjenje uvjeta za nastanak bolesti izazvane koronavirusom.

Također je ukazano i na sve preventivne mjere koje je nužno provoditi te stavljen naglasak na odgovorno ponašanje građana u pridržavanju preporuka kao i odgovorno ponašanje medija i svih onih koji su aktivni na društvenim mrežama.

Zamjenica gradonačelnika i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić je navela sve preporuke kojih se treba pridržavati te naglasila kako mjesta za paniku nema.

-Mi u Hrvatskoj trenutačno nemamo lokalnu transmisiju bolesti, a sve ove mjere koje se poduzimaju imaju za cilj da se ona spriječi ili kada se u određenom trenutku pojavi, što je izgledno, da se savjesnim ponašanjem drastično smanji taj prijenos između osoba unutar zemlje koje nisu putovale negdje gdje je žarište. Kada je u pitanju epidemija, a sada je proglašena i pandemija korona virusom, svatko od nas pojedinačno je odgovoran za zdravlje drugih ljudi. Situacija je takva da zahtijeva pažnju i svatko u svom području mora se odgovorno ponašati, ali situacija nikako nije takva da bi stvarao osjećaj panike ili straha - naglasila je dr. Kata Krešić.

Pročitano 850 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI