Ispiši ovu stranicu

Tomislav Merčep pušten iz zatvora

Tomislav Merčep je iz Vukovara za Zagreb premješten u kolovozu 1991. godine Tomislav Merčep je iz Vukovara za Zagreb premješten u kolovozu 1991. godine Milan Paun

Tomislav Merčep, prvi zapovjednik obrane Vukovara u Domovinskome ratu, uvjetno je pušten na slobodu s izdržavanja sedmogodišnje kazne zatvora za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Nakon oslobađanja iz zatvora Lipovica otputovao je u Zagreb gdje će živjeti.  

Vrhovni je sud prije tri dana odbio žalbu državnog odvjetnika i potvrdio prvostupanjsko rješenje Županijskog suda u Sisku te pustio Merčepa koji je odslužio tri četvrtine kazne.

Zatvorenikovo je zdravstveno stanje znatno pogoršano, teško je pokretan, potrebna mu je stalna njega i pomoć, obrazložio je sud.

Po odluci suda Merčep se mora redovito javljati policijskoj postaji prema mjestu prebivališta.

Podsjetimo da je Tomislav Merčep, ratni pomoćnik ministra unutarnjih poslova Tomislava Merčepa, pravomoćno osuđen 2017. godine na sedam godina zatvora jer nije kao zapovjednik postrojbe poznate kao “merčepovci” spriječio zločine nad srpskim civilima u slučaju Pakračka Poljana. Merčep nikada nije priznao krivicu niti tražio pomilovanje, a smatra se žrtvom političkoga progona.

Pročitano 862 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun