Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Nema zaraženih korona virusom u našoj županiji

Nema zaraženih korona virusom u našoj županiji Novosti.hr

-Nema zaraženih osoba koronavirusom u Vukovarsko-srijemskoj županiji- izjavio je na konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić.

Naglasio je kako je do sada 14 osoba iz naše županije testirano zbog sumnje na koronavirus ali su nalazi negativni. Istaknuo je kako Stožer  prati i donosi odluke prema uputama i prijedlozima Nacionalnog stožera civilne zaštite.

-Sve ono što je državni Stožer spuštao prema županijskim stožerima, mi smo sve izvršili u onom vremenskom roku koji traže od nas. Očekujemo da će situacija u našoj županiji i dalje ostati stabilna, a Stožer poduzima sve mjere da bi ona bila takva.-rekao je Kelić.

Na konferenciji je sudjelovao i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić koji je potvrdio obustavu održavanja nastave u obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj na dva tjedna. Drugim riječima, sljedećih 14 dana zatvorene su škole, fakulteti i vrtići.

-Svim ustanovama ćemo dati određene upute u rješavanju ovog problema. Prvi korak ćemo poduzeti kada vidimo o kojem broju djece i roditelja je riječ-pojasnio je župan te dodao kako će Stožer s javnosti komunicirati češće nego do sada i sve važne informacije na vrijeme će biti iznesene.

-Nema toga ograničenja u ponavljanju savjeta koje dajemo građanima kada je u pitanju ova situacija – ponavljati što više i što češće- rekla je Kata Krešić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije. Podsjetila  je na važnost redovitog pranja ruku budući da se virus prenosi kapljičnim putem.

-Socijalni kontakti trebali bi se smanjiti na najmanju moguću mjeru, a važno je da ne kišemo i ne kašljemo u ruke, nego u podlakticu ili papirni rupčić koji ćemo poslije baciti. -poručila je Krešić.

Pročitano 1196 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI