Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Novi predsjednik Gradskog vijeća Goran Bošnjak

novi i stari predsjednici Goran Bošnjak i Tomislav Džanak novi i stari predsjednici Goran Bošnjak i Tomislav Džanak Foto: A Lovrić

Gradsko je vijeće Vukovara dobilo novog predsjednika, to je Goran Bošnjak iz SDP-a.

Njegova novog zamjenika vijećnici će birati na idućoj sjednici Gradskog vijeća budući da je Bošnjak do sada obnašao tu funkciju. Dosadašnji  predsjednik Gradskog vijeća, Tomislav Džanak iz HSP-a dr AS  je dao ostavku na to mjesto ponovivši kako one ne može obnašati tu funkciju ako su u gradu stvoreni uvjeti za ćirilicu.

Većinom glasova vijećnici su i donijeli odluku oko pristupanja izmjeni Statuta grada Vukovara protiv čega su se izjasnili vijećnici iz redova HDZ-a i HSP-a dr AS navodeći kako ne znaju na koje se izmjene konkretno misli.

–Riječ je usklađivanju sa zakonskim izmjenama koje su u međuvremenu stupile na snagu, a približavamo se lokalnim izborima i to moramo odraditi. Sada se donosi samo odluka da se ide u izmjenu Statuta-naglasio je Bošnjak pojašnjavajući prijedlog na što su burno reagirali vijećnici iz navedenih stranaka. Pilip Karaula iz HDZ-a je naglasio kako ih upravo to i brine jer im nitko konkretno nije rekao što te izmjene znače i što donose novoga. –Bojimo se da će to biti uvođenje dvojezičnosti na mala vrata-istaknuo je i vijećnik HSP-a dr AS Tomislav Džanak.

Na pitanje novinara kakve su izmjene predviđene novim Statutom novi predsjednik Bošnjak ovog puta nije pojasnio. –Kakav će biti prijedlog do iduće sjednice, hoće li se ugrađivati dijelovi o jeziku i pismu nacionalnih manjina, to ćemo vidjeti- odgovorio je  Bošnjak. 

Pročitano 3672 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI