Ispiši ovu stranicu

Treći umrli od koronavirusa u Sloveniji poznati je novinar koji se javljao iz ratnoga Vukovara

Marjan Jerman, slovenski ratni izvjestitelj iz Vukovara, treća je žrtva koronavirusa u Sloveniji Marjan Jerman, slovenski ratni izvjestitelj iz Vukovara, treća je žrtva koronavirusa u Sloveniji Foto: vecer.com

Treća žrtva koronavirusa u Sloveniji, koji je umro u ponedjeljak, poznati je novinar Marjan Jerman, umirovljeni djelatnik Radiotelevizije Slovenija, a u karijeri je djelovao i kao ratni reporter javljajući se, među ostalim, iz Vukovara uoči njegova pada, prenosi Hina.

Slovensko ministarstvo zdravstva objavilo je danas da je treći umrli među onima koji su se inficirali koronavirusom 67-godišnjak, koji je umro u Infekcijskoj klinici ljubljanskog kliničkog centra, kamo je doveden iz svog stana, ali da je uz koronavirus imao i druge bolesti pa se smrt ne povezuje direktno s tom virusnom zarazom.

Slovenski mediji su istodobno objavili osmrtnicu 67-godišnjeg Jermana i neslužbeno navode da je treća žrtva korone upravo on. Slovenske zdravstvene vlasti zbog zaštite privatnosti ne objavljuju identitet ni žrtava ni oboljelih.

U Sloveniji je bio najpoznatiji po dugogodišnjoj seriji emisija pod naslovom "Gdje vas cipela žulja", o različitim međususjedskim sudskim sporovima i svađama, a proslavio se i kao ratni reporter.

Izvještavao je najprije o borbama za slovensko osamostaljenje u lipnju 1991., a onda i s bojišta u Hrvatskoj i BiH, da bi na kraju izvještavao i s Kosova u vrijeme intervencije NATO-a.

Knjigu o svojim reporterskim doživljajima s ratišta, pod naslovom "Iz pakla", objavio je 2001. godine u suautorstvu s još nekolicinom slovenskih kolega, a poznat je i po razgovoru sa zapovjednikom vukovarske obrane Milom Dedakovićem Jastrebom, koji je bio emitiran na Slovenskom radiju malo prije pada Vukovara, koji je, zbog tadašnje situacije u Hrvatskoj i medijskog rata koji je pratio onaj na bojišnicama, izazvao dosta uzbuđenja i kotroverzija.

Pročitano 1074 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac