Ispiši ovu stranicu

Ukupno zaražena 361 osoba, 46 novih

Nacionalni stožer civilne zaštite nekoliko je minuta nakon 9 sati objavio najnovije brojke o širenju korona virusa u Hrvatskoj.

Trenutno imamo 361 zaraženu osobu što je za 46 više nego jučer. Ministar zdravstva Vili Beroš kaže kako je broj oboljelih manji nego su očekivali, iako se ta brojka čini velikom. Beroš ističe i kako je epidemiološka situacija i dalje dobra i sustav može odgovoriti trenutnim situacijama.

Na respiratorima je 6 osoba, od čega je samo jedna s težom kliničkom slikom, a očekuje se znatno poboljšanje kliničke slike ostalih pacijenata na respiratoru. Prosječna dob oboljelih je 49,05 godina, 56 posto oboljelih je muškaraca, 44 posto je žena. Oboljelih od 60 do 70 godina je12,7 posto, a od 70 do 80 godina 60,1 posto zbog čega je potrebna međugeneracijska solidarnost, ali uz pridržavanje preporuka Stožera, ističu.

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pozvao je građane na poštivanje higijenskih preporuka za boravak u zatvorenim prostorima uz često pranje ruku i čišćenje površina te, naravno, poštivanje samoizolacije.

Pročitano 1220 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI