Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj potvrđeno 495 osoba zaraženih koronavirusom

U Hrvatskoj je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom te je potvrđen drugi slučaj smrti, radi se o starijem bolesniku u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević- izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

-U odnosu na jutros u 9 sati, imamo još 14 pozitivnih bolesnika od COVID-19, što ukupno daje brojku od 495- rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Objasnio je da u 24-satnom intervalu imamo povećanje od 53 bolesnika.

-Još je prerano zaključivati o trendovima, ipak smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate- dodao je.

-Tijekom jutra preminuo je bolesnik u Klinici za infektivne bolesti, riječ je o 74-godišnjem bolesniku iz Zagreba, koji je od ranije onkološki bolesnik- kazao je Beroš.

Trenutno je osam bolesnika još na respiratoru, od toga jedan čeka laboratorijski test, ostalih sedam nije u kritičnom stanju. 

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak predstavio je brojke zaraženih po županijama.

Grad Zagreb ima 225, Istarska županija 40, Krapinsko-zagorska 36, Primorsko-goranska 35, Splitsko-dalmatinska 34, Osječko-baranjska 31, Dubrovačko-neretvanska 22, Karlovačka 18.

U Šibensko-kninskaoj ima 15, Varaždinskoj 14, Sisačko-moslavačkoj sedam, Zadarskoj šest, Zagrebačkoj tri, Brodsko-posavskoj dva, Bjelovarsko-bilogorskoj dva, Međimurskoj dva, Vukovarsko-srijemskoj jedan, Koprivničko-križevačkoj jedan, Ličko-senjskoj jedan.

Pročitano 975 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI