Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Penava: Želim brzi oporavak prvome oboljelome sugrađaninu

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je prvi slučaj zaraze koronavirsum u našem gradu te pojasnio kako je riječ i mlađoj osobi koja se prije više od tjedan dana vratila iz inozemstva, uredno prijavila i bila u samoizolaciji sve vrijeme.

- Bilo je očekivano da će se prije ili kasnije pojaviti koronavirus i u našem gradu, ali osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom vrlo se disciplinirano i odgovorno ponašala nakon povratka iz inozemstva, sukladno uputama Nacionalnoga stožera civilne zaštite  i mjerodavnih ustanova. Ohrabruje i činjenica da oboljeli ima blage simptome, tako da vjerujem kako nekih većih komplikacija kod te osobe ne bi trebalo biti -rekao je Penava i zaželio oboljelome što brži i lakši oporavak. On je zahvalio sugrađanima na odgovornome ponašanju  do sada, te istaknuo kako ćemo jedino na taj način zaštiti i sebe i druge. 

-Ponosan sam kako su Vukovarci odreagirali na pojavu korona virusa. Treba biti odgovoran i izbjegavati bilo kakvu vrstu panike-rekao je gradonačelnik.

Penava je naglasio kako smo kao grad uvijek bili otvoreni i takvi trebamo ostati te kako ne trebamo osuđivati naše sugrađane koji se vraćaju iz drugih dijelova RH i praviti razliku jer  niti virus ne pravi razliku između osoba.

-Ključno je  u ovoj situaciji zadržati dozu smirenosti, humanosti i ljudskosti i biti svjestan jer je to sada jedini ispravan put  kojim ćemo doći do situacije  minimaliziranja  rizika od prijenosa zaraze. – rekao je Penava.  Dodao je i kako se sukladno i mišljenju Nacionalnoga stožera civilne zaštite i ministra zdravstva, može boraviti na otvorenome, ukoliko  to okolnosti dopuštaju, uz veliku dozu odgovornosti, socijalnu distancu  i bez okupljanja, jer Vukovar ima dovoljno lokacija gdje se to može učiniti i prošetati na zraku.

Potrebna posebna skrb svih nas prema starijim sugrađanima 

Gradonačelnik Vukovara posebno je naglasio potrebu skrbi sugrađana za starije osobe u gradu o kojima treba u ovoj situaciji posebno skrbiti te pozvao sugrađane da se nastave i dalje odgovorno ponašati.

-U Gradu Vukovaru imamo dostatne resurse  izaći na kraj s ovom krizom, a siguran sam i da uz ovakav pristup i odgovornost građana da ćemo se brzo vratiti na normalan način življenja na koji smo naviknuli.- poručio je Penava.  

Pročitano 691 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI