Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava susreo se s volonterima vukovarskoga Crvenog križa

Gradonačelnik Penava susreo se s volonterima vukovarskoga Crvenog križa Facebook

Ovih dana vukovarski gradonačelnik Ivan Penava posjetio je Gradsko društvo Crvenoga križa Vukovar gdje se  susreo s volonterima ove ustanove koji u aktualnoj situaciji pomažu starijim sugrađanima u opskrbi namirnicama i lijekovima.

-Oduševljen  sam našim mladim ljudima koji su se stavili na raspolaganje Gradskom društvu Crvenoga križa Vukovar gdje  bez ikakve naknade služe starijim sugrađanima stavljajući na  raspolaganje ne samo  svoje vrijeme, čak i svoja vozila i riskirajući pri tome svoje zdravlje, kako bi pomogli sugrađanima treće životne dobi koji žive sami. Trenutno ih je 60-tak ali broj raste-rekao  jer Penava.

Naglasio je kako se svi  stariji sugrađani koji su sami i potrebna im je pomoć pri nabavci lijekova i namirnica mogu javiti pozivom  na broj mobitela Gradskog društva crvenoga križa Vukovar  099 833 4019,  nakon čega će im biti poslana osoba, volonter kojemu će oni dati popis potreba i novac, a volonteri Gradskog društva Crvenoga križa Vukovar će im onda pribaviti i donijeti potrebne namirnice.

Penava je upozorio i na pojavu nekih osoba u gradu koji su se  lažno predstavljali kao volonteri vukovarskog Crvenoga križa  naplaćujući usluge starijim sugrađanima, ali su takve osobe, zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika Policijske postaje Vukovar, onemogućeni u tome. Stoga je upozorio građane da ne nasjedaju na takve ponude jer  volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vukovar  imaju prepoznatljive oznake tj. crvene prsluke i njihove su usluge besplatne, pojasnio je Penava pohvalivši ovaj humanitarni projekt vukovarskog Crvenoga križa, kojim se od zaraze koronavirusom štite sugrađani treće životne dobi.  

Pročitano 481 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI