Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Osječko-baranjskoj županiji 46 oboljelih osoba od koronavirusa

Na 42. sjednici  Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije izneseni su novi podaci o broju oboljelih osoba na području županije. Do sada je evidentirano 46 oboljelih osoba od kojih su 42 pod nadzorom KBC-a Osijek, a 4 pod nadzorom Opće bolnice Našice.

- Na području OBŽ imamo dva novooboljela od koronavirusa. Trenutno je 14 hospitaliziranih od kojih su 4 na respiratoru u KBC-u Osijek, a jedna je osoba hospitalizirana u bolnici u Našicama. I dalje imamo devet otpuštenih osoba iz KBC-a Osijek, a ostali su oboljeli u samoizolaciji u svojim domovima.  Bitno je reći da se smanjuje broj novo zaraženih, što je rezultat pridržavanja svih nas onih mjera koje stožeri propisuju – rekao je župan Ivan Anušić.

Danas stiže prva pošiljka zaštitne opreme za Domove zdravlja, KBC i OB Našice, kako bi mogli nastaviti nesmetano raditi, dodao je župan i zahvalio se svima, osobito članovima stožera koji rade danonoćno na rješavanju ove situacije, a i svim građanima koji prate upute stožera i istih se pridržavaju. 

U KBC Osijek i dalje nema pozitivnog zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja na koronavirus, a  119 osoba je u samoizolaciji. Trenutno se na području županije nalazi 709 osoba u samoizolaciji.

- Prema novim napucima sve bolnice su na raspolaganju za liječenje komplikacija infekcija koronavirusom. Mi primamo srednje teške i teške pacijente, dok oni koji imaju lagane simptome i koji su bez simptoma, a koji zadovoljavaju uvjete za samoizolaciju kod kuće i nisu kronični bolesnici, mogu se liječiti od kuće. Naravno, moraju biti u stalnom kontaktu s liječnikom obiteljske medicine i epidemiologom. Također, u samoizolaciji su dio otpuštenih pacijenata, a nakon otpusta u bolnici oni još moraju biti dva tjedna u samoizolaciji jer drugi imaju iskustvo s testiranjima i ti pacijenti mogu biti pozitivni i 3-4 tjedna nakon zaraze koronavirusom. Ovi treći su u samoizolaciji iz predostrožnosti – rekao je ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić.

Dvorana Gradski vrt spremna je za prihvat lakših i srednje teških bolesnika, ali zasad KBCO će imati kapacitete za više od 300 ležajeva za srednje teške bolesnike, a također respiracijski centar ima kapacitet za više od 50 pacijenata kojima je potrebna respiracija s mogućnošću proširenja kapaciteta.

Tijekom protekla 24 sata Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je smo 2 dojave o kršenju mjera samoizolacije, obje su na području Osijeka i pokazale su se točnima. Policija je samoinicijativno obišla 38 osoba kojima je izrečena ta mjera, međutim nije bilo kršenja. Propusnice su kontrolirane na 8 stalnih i 23 povremena punkta. 11 osoba bilo je bez odgovarajućih propusnica. Od jučer PU ima jednog pozitivnog djelatnika na koronavirus i 11 djelatnika u samoizolaciji.

Pročitano 546 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI