Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Osječko -baranjskoj županiji 11 novih oboljelih, ukupno 57 oboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

Na konferenciji za novinare ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić pojasnio je kako je od 11 novooboljelih, njih 10 još od prošlog tjedna u samoizolaciji i nitko od njih, prema podacima policije, nije prekršio samoizolaciju.

Riječ je o osobama koje nisu imale simptome, ili nisu stigle na testiranje, a sada su testirane, i u toj skupini je potvrđeno 10 pozitivnih, pa u stvari imamo samo jednog novoboljelog, čiji su kontakti evidentirani, i nemamo 10 novih žarišta, nego samo jedno, ustvrdio je Pandžić te izvijestio kako se samoizolaciji danas nalaze ukupno 523 osobe,

Govoreći o nabavi testova na koronavirus, kazao je da će Zavod danas dobiti novu količinu, a za idući tjedan najavljena je još jedna veća količina. Radimo kapacitetom od 36 testova na dan, ako dobijemo sve predviđene količine testova, radit ćemo i više, poručio je Pandžić.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić izvijestio je da je na Klinici za infektologiju ukupno zbrinuto 15 pacijenata,  pet ih je na respiratoru, a devet ih je dosad otpušteno. Od jučer imamo jednog medicinskog tehničara koji je pozitivan na koronavirus, ali on je već nekoliko dana u samoizolaciji, kazao je Zubčić.

Govoreći o početku testiranja na koronavirus u osječkom KBC-u, rekao je kako se nada se da će, ako danas sve dobro prođe, u KBC-u  od sutra imati prve uzorke, koji će se službeno testirati, istaknuvši da će "propusnost za testiranje biti dva do tri puta veća nego do sada".       

Pročitano 612 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI