Ispiši ovu stranicu

Od srijede nova organizacija rada u KBC-u Osijek

KBC Osijek KBC Osijek Foto: arhiva HRV

Klinički bolnički centar u Osijeku od srijede, 1. travnja  primjenjuje novu organizaciju rada.

Ulaz za sva vozila i izlaz za pješake je iz Ulice Josipa Huttlera 4, kod kružnog toka. Ulaz za sve bolesnike i djelatnike, pješački ulaz, je istočni ulaz također iz ulice Josipa Huttlera 4 ali kod Klinike za unutarnje bolesti. Po novome južni ulaz se zatvara, a zapadni ulaz služi samo za izlazak vozila.  Na ulazu u KBC Osijek se nalazi prostor za primarnu trijažu s termovizijskom kamerom kroz koju moraju proći sve osobe koje dolaze u KBC Osijek. Od srijede, promjene nastupaju i u radu ustrojstvenih jedinica osječkog KBC-a, a one su organizirane na sljedeći način:

- Klinika za unutarnje bolesni je kompletno iseljena te je u njoj smješten Centar za dijagnostiku i zbrinjavanje pacijenata sa sumnjom na COVID-19 infekciju u čijem prostoru će se nalaziti i hitni prijam s istočne strane zgrade nove kirurgije.

- Ulaz u "standardni" Objedinjeni hitni bolnički prijem se nalazi s istočne strane zgrade nove kirurgije.

- Na II. katu zgrade nove kirurgije smješteni su: Zavod za vaskularnu kirurgiju i Zavod za urologiju.

- Hitna ambulanta Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju nalazi se u podrumu Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata.

- Zavod za bolesti srca i krvnih žila smješten je u dosadašnjem prostoru Klinike za psihijatriju.

- Zavod za hematologiju, Zavod za reumatologiju, kliničku imunologiju i alergologiju i Zavod za endokrinologiju smješteni su na II. katu Klinike za ginekologiju i opstetriciju (zapadni dio zgrade), dok su njihove ambulante smještene u poliklinici Klinike za neurologiju.

- Ambulanta (0-24) Zavoda za dermatologiju i venerologiju smještena je u prizemlju zgrade nove kirurgije.

- Klinika za psihijatriju smještena je u prostor Klinike za očne bolesti i Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju - ulaz iz Ulice Kardinala Alojzija Stepinca.

- Hitna ambulanta (0-24) Klinike za očne bolesti smještena je u podrum zgrade nove kirurgije (bivša urološka ambulanta), dok Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ne radi do daljnjega.

Pročitano 819 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac