Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj je 77 novooboljelih od COVID-a 19

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske upravo je objavio kako je u Hrvatskoj 77 novooboljelih osoba COVID-a 19. Ukupno je do sada 867 oboljelih, 611 novotestiranih, a ukupno do sada 7015 testiranih osoba 

za koje postoji sumnja na COVID-19. Broj preminulih se nije povećao, a ukupno su 32 oboljele osobe na respriratoru. Izliječenih osoba je 67.

Kada je riječ o broju zaraženih u zdravstvenom sustavu, u Hrvatskoj je dosad oboljelo 50 doktora medicine, 10 stomatologa, 41 medicinska sestra, petero ljekarnika te sedam osoba zaposlenih u administraciji bolnica. U samoizolaciji je 1200 osoba zaspolenih u zdravstvenom sustavu.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je o novoj odluci prema kojoj vrtni centri koji prodaju poljoprivredni materijal mogu raditi, ali uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina i socijalnog distanciranja.

Na koronavirus je pozitivno sedam policijskih službenika, kazao je Božinović. On je objavio i da će se uskoro početi s korištenje ranije najavljene aplikacije za izdavanje potvrda na temelju kojih građani mogu napuštati mjesta prebivališta. ''Na ovaj novi način će se spriječiti zlouporabe, a bit će dostupne sve relevantne informacije, uključujući i informacije o osobama kojima je izrečena mjera samoizolacije'', rekao je Božinović.

Pročitano 641 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI