Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Još jedna osoba oboljela od koronavirusa u našoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji još  je jedna oboljela osoba od koronavirusa  u protekla 24 sata. Riječ je o liječniku Opće županijske bolnice Vinkovci, objavila je dr. Kata Krešić ravnateljica vukovarsko-srijemskoga Zavoda za javno zdravstvo na konferenciji za medije vukovarsko-srijemskoga Stožera civilne zaštite.

-Ukupno  je  od 24. ožujka do jučer  14 oboljelih osoba. U tih 14 oboljelih osoba je pet zdravstvenih djelatnika,  tri  iz primarne zdravstvene zaštite i dva  iz Opće županijske bolnice Vinkovci. Među tih 14 oboljelih imamo 8 oboljelih osoba koje su raspoređene u četiri obitelji po dvoje oboljele osobe. U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci trenutno je hospitalizirano šest osoba,  od kojih jedna osoba ima tešku kliničku sliku ali nije na respiratoru, dvije osobe imaju srednje tešku kliničku sliku,  ali su stabilne a tri osobe su sa lakšom kliničkom slikom, a jedna je osoba otpuštena iz bolnice kao negativna. U Općoj županijsko bolnici Vukovar niti jedna osoba nije hospitalizirana zbog koronavirusa.

Načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić iznio je podatke prema kojima je do sada testirana na koronavirus 151 osoba,  u samoizolaciji je 770 osoba i ta brojka pada – rekao je Kelić podsjetivši kako je do nedavno preko 1.000 osoba u  samoizolaciji. Jučer su bile 4 dojave za kršenje samoizolacije,  a u karanteni se nalazi 7 osoba koje su u tranzitu. Kelić je spomenuo i da su  izdvojene ambulante za koronavirus  jučer imale 17 poziva od kojih  je u samoizolaciju stavljeno pet osoba.

-Jučer je izdano 1009 propusnica izdano za građane. Što se tiče zaštitne opreme ona svakodnevno stiže, a velika količina opreme trebala bi stići danas u našu županiju kako bismo je mogli podijeliti ustanovama da bi mogle raditi svoj posao. – najavio je Kelić

Predsjednik Stožera, župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Nacionalnim i Županijskim stožerom civilne zaštite i zahvalio građanima na korektnom ponašanju.

-Naša je zadaća da sa Stožerom civilne zaštite osiguramo uvjete i normalan rad naših zdravstvenih djelatnika. -rekao je župan Galić. Naglasio je kako u Županiji rade na strategiji za pomoć gospodarstvu, te da su danas odlučili pomoći OPG-ovima na način da će otkupiti njihove proizvode koje će podijeliti građanima u potrebi.

Na pitanje novinara što je činiti ribolovcima koji se ne mogu kretati do svih ribolovnih područja, a struka savjetuje boravak u prirodi, načelnik Stožera Zdravko Kelić odgovorio je da su i sami imali velik broj takvih upita, ali da tu pravila nisu u potpunosti jasna i da su od Nacionalnog stožera zatražili dodatna pojašnjenja.

Pročitano 601 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI