Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Osječko-baranjskoj županiji šest novih zaraženih osoba COVID-om 19

U Osječko-baranjskoj županiji evidentirano je šest novooboljelih od koronavirusa i sada je ukupno 63 zaraženih, a od danas u osječkom KBC-u kreću testiranja na COVID-19, izvijestio je u srijedu županijski stožer Civilne zaštite. Od ukupno 63 oboljelih, 59 pacijenata je u evidenciji osječkog KBC-a, a četiri Opće bolnice Našice. U Osječko-baranjskoj županiji trenutno je u samoizolaciji 497 osoba, naveli iz Stožera CZ.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je da danas u KBC-u kreće testiranje na korona virus. To omogućuje da se unutar tog KBC-a mogu brzo trijažirati  sumnjivi ili hitni slučajevi, i za nekoliko sati odlučiti o načinu liječenja.

-Imamo dobro složen tim. Kada budemo u punom pogonu dnevno ćemo moći testirati od 100 do 150 uzoraka', poručio je Zubčić

Također u osječkom KBC-u od danas je ustrojen febrilni centar, u kojem se obrađuju tzv. sumnjivi slučajevi, odnosno osobe koje imaju respiratorne sindrome, koje su bile u kontaktu s pozitivnima na korona virus ili su bile blizu takvih osoba.

Takve osobe obrađuju se u posebnoj sobi, ne miješaju se s drugim kontaktima, i žurno se testiraju, pojasnio je ravnatelj Zubčić.

Dodao je kako je u KBC-u hospitalizirano 17 osoba, od kojih je pet na respiratoru, a ova zdravstvena ustanova i nadalje ima samo jednog pozitivnog djelatnika, dok je desetak djelatnika izašlo iz samoizolacije.

Pročitano 645 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI