Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradski Stožer: Situacija u Vukovaru po pitanju koronavirusa za sada je dobra

Otkako je započela epidemija koronavirusa na području Hrvatske Stožer civilne zaštite grada Vukovara  održava gotovo svakodnevno svoje sjednice, a u posljednjih nekoliko dana sukladno preporukama Nacionalnoga stožera elektronskim putem

-Do sada imamo evidentiran jedan slučaj pozitivan na koronavirus, a riječ je o mlađoj osobi koja se vratila iz inozemstva. Osoba je  bila  pod mjerama samoizolacije i striktno se držao tih mjera tako da nije došlo do daljnjeg širenja virusa i ovim putem  s obzirom da se radi o blagim simptomima želim mu brzo ozdravljenje- rekao je načelnik Stožera civilne zaštite grada Vukovara Marijan Pavliček. Naveo je kako su području grada Vukovara  trenutno 194 osobe  pod mjerama samoizolacije od toga je 180  hrvatskih državljana, te da su  u zadnja 24 sata zabilježene  tri prijave kršenja  samoizolacije, a jedna se pokazala točnom.

-Riječ se o stranom državljaninu koji će već danas biti prebačen u matičnu državu.- naglasio je Pavliček.

U vukovarskoj bolnici  uspostavljen poseban odsjek za prihvat mogućih oboljelih od korona virusa

Pavliček je istaknuo  kako je Opća županijska bolnica i bolnica hrvatskih veterana Vukovar spremna za eventualno širenje koronavirusa. Naime, unutar Odjela interne medicine uspostavljen je jedan odsjek za koronavirus u kojem je  pripremljeno 15 kreveta  s mogućnošću proširenja na 30 kreveta. Naveo je kako bolnica ima 4 respiratora, a ukoliko dođe do težih slučajeva, oni će biti  prebačeni u KBC Osijek.

Podsjetio je i kako  je na području grada Vukovara uspostavljena jedna dežurna ambulanta za potencijalne bolesnike COVID-om 19, a nalazi se uz zgradu Doma zdravlja u  Borovu naselju, gdje je jedan liječnički tim u službi 24 sata  i gdje se sve osobe mogu javiti ako sumnjaju ili imaju neke simptome koji  bi upućivali na zarazu koronavirusom.

Pavliček  je zahvalio svim službama, vatrogascima, cjelokupnom Stožeru civilne zaštite , MUP-u, Centru 112,  svima onima koji danonoćno rade u ovakvoj situaciji, a posebice volonterima Gradskog društva Crvenoga križa Vukovar . Zahvalio je i građanima što se u ovoj situaciji ponašaju odgovorno.

-Njih 70 je aktivno i obilazi oko 100 korisnika, naših starijih i nemoćnih sugrađana koji su se javili na njihov S.OS. telefon i  zatražili pomoć u nabavi namirnica i lijekova i na taj način ih čuvanja od izlaganja potencijalnoj bolesti.

Pavliček je pozvao sve starije Vukovarce kojima je potrebna pomoć pri  nabaci namirnica i lijekova da se jave na broj 099 833 40 19 gdje će im u tome smislu pomoći.

Istaknuo i da komunalni redari Grada Vukovara svakodnevno obilježe sve trgovine i ugostiteljske objekte koji su zatvoreni ali  i sve trgovine koje rade te kontroliraju drže li se propisanih mjera što se tiče dezinfekcije i socijalnog razmaka te naglasio kako do sada nisu uočili nikakva  veća kršenja  naputaka Nacionalnoga stožera civilne zaštite.

Gradski Stožer  do sada izdao preko 700 propusnica

Stožer civilne zaštite Grada Vukovara sukladno Odluci Nacionalnog stožera izdaje i propusnice za Vukovarce i od 24. ožujka do danas izdao je preko 700 propusnica navela je zamjenica načelnika Stožera civilne zaštite grada Vukovara Sanja Tokić te naglasila kako je gradski Stožer od jučer počeo s izdavanjima e- propusnica.

zamjenica načelnika

-Za sada sustav dobro funkcionira i mislim da će nam ovaj program znatno olakšati rad i smanjiti gužve. Imamo  preko 200 upita svakoga dana i pokušavamo odgovoriti na sve upite. Molimo građane za strpljenje, radimo od 0-24,  odgovaramo na sve upite  i pokušavamo biti od pomoći našim sugrađanima u ovo teško vrijeme. – naglasila je Tokić.

Na novinarski upit o mogućem radu cjelovite Gradske tržnice Vukovar, Pavliček je naveo kako se trenutno postupa prema Odluci  Nacionalnog stožera  o zabrani rada zelenim tržnicama, a što se tiče rekreacijskoga ribolova Pavliček je rekao  kako je bilo jako puno pitanja oko toga ali  da su za sada prema odluci Nacionalnoga stožera lov i rekreacijski ribolov  su zabranjeni.

Pročitano 1635 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI