Ispiši ovu stranicu

REP projekt o međuvršnjačkom nasilju

Proveden u četiri osnovne škole u našoj županiji Proveden u četiri osnovne škole u našoj županiji Foto: B.a.b.e.

Projekt "REP-režirajmo promjene!" nastavak je projekta "Lajkaj različitost, šeraj toleranciju!" kojega je udruga B.a.b.e. provela prošle školske godine na području Vukovarsko-srijemske županije uz financijsku pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja.

- Cilj je projekta povećati mogućnosti djece osnovnoškolskog uzrasta da izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava steknu potrebno znanje o problemu vršnjačkog nasilja i važnosti mira, nauče vještine nenasilnog rješavanja sukoba te da usvoje primjerena stajališta o samom problemu što posljedično vodi poboljšanju kvalitete života, a sve to u skladu s njihovim osobnim interesima i sposobnostima – istaknula je Ivana Sučić, iz udruge B.a.b.e.

Projekt se provodi u partnerstvu s četiri osnovne škole s područja Vukovarsko-srijemske županije, a aktivnosti su 12 edukativnih i 12 kreativnih radionica, snimanje i montaža četiri kratka filma na temu vršnjačkog nasilja i nenasilnog rješavanja sukoba, koji će biti predstavljeni široj javnosti i donositeljima javnih politika kada se steknu uvjeti s obzirom na epidemiju korona virusa, te online kampanja.

Pročitano 868 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar