Ispiši ovu stranicu

Novooboljela osoba iz Vukovara nije pokazivala simptome

Dr. Vesna Bosanac, ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana Dr. Vesna Bosanac, ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana Foto: arhiva HRV

Komentirajući novi registrirani slučaj oboljele osobe na području Vukovara, ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac jer ispričala kako osoba nije pokazivala simptome, a testirana je u Vinkovcima jer je dolazila u doticaj sa zaraženim osobama.

- Naravno da smo odmah reagirali, tako da će se danas uzeti podaci i brisevi svih osoba koje su bile u kontaktu s novooboljelom osobom - rekla je dr. Bosanac, pojašnjavajući kako novooboljela osoba nije imala simptome, a testirana je jer dolazila u doticaj s oboljelim osobama.  

Upravo stoga, doktorica Bosanac, još je jednom podsjetila na važnost pridržavanja svih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite, u prvom redu ne izlaziti iz svojih domova bez prijeke potrebe, uz obavezno pridržavanje minimalnog razmaka od dva metra.

Prvooboljeli iz Vukovara je dobro

Provjerili smo i kakva je situacija s prvooboljelom osobom od koronavirusa na području Vukovara, koja je izašla iz samoizolacije.

- Osoba se osjeća dobro, danas ćemo ponovno uzeti bris. Pacijent je u stalnom telefonskom kontaktu s doktorima i osjeća se dobro - rekla je dr. Bosanac, koja je ovim putem zahvalila pacijentu na odgovornom ponašanju i poštivanju mjere stroge samoizolacije.

U vukovarskoj bolnici trenutno nema hospitaliziranih pacijenata s Covidom-19.

Pročitano 1100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac