Ispiši ovu stranicu

Vukovarska Gradska tržnica spremna je za otvorenje, čeka se odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite

Gradonačelnik Penava obišao Gradsku tržnicu Vukovar Gradonačelnik Penava obišao Gradsku tržnicu Vukovar Foto: Grad Vukovar

Vukovarska Gradska tržnica, točnije zelena tržnica, spremna je ponovno otvoriti svoja vrata trgovcima i kupcima, a čeka se samo odluka nacionalnoga Stožera civilne zaštite kojom će to biti omogućeno. Da su u ovom objektu poduzete sve mjere zaštite u suzbijanju širenja koronavirusa, uvjerio se i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je obišao prostor Gradske tržnice.

Negativan ekonomski utjecaj epidemije koronavirusa u svijetu, Hrvatskoj pa i u Vukovaru osjetili su brojni poduzetnici, gospodarstvenici ali i poljoprivredni proizvođači. Od prvoga dana svjesni su toga i u vukovarskoj Gradskoj upravi, iz koje poručuju kako su osluškujući glas naših poljoprivrednika i sugrađana, promišljali i pronašli način za nastavak rada tržnice kako bi domaći proizvodi mogli biti plasirani na lokalno tržište, za čime postoji velika potreba, posebice u Velikome tjednu.

- Naši sugrađani naprosto vape za domaćom hranom na kakvu su navikli. Svi smo jedva čekali proljeće i  poljoprivredne proizvode. Naravno, uvažavamo i naše poljoprivredne proizvođače kojima je tržnica prilika za prodaju plodova svoga rada te se nadamo kako će se tržnice uskoro otvoriti - rekao je gradonačelnik.

No, da bi odluka nacionalnoga Stožera bila pozitivna i da bi tržnice u Hrvatskoj ponovno otvorile svoja vrata svim trgovcima i kupcima moraju se osigurati sve potrebite mjere zaštite od mogućega širenja koronavirusa. O kakvim je konkretno mjerama zaštite riječ, doznali smo od Igora Antolovića, pročelnika službe upravitelja vlastitog pogona vukovarske tržnice koji je objasnio da na preko 3000 kvadratnih metara kojima se proteže Gradska tržnica Vukovar, uspostavljena je posebna regulacija rada uz dodatne mjere zaštite i fizičkog distanciranja te su osigurana dezinfekcijska sredstva za sve djelatnike i posjetitelje kako bi spremni dočekali odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o ponovnom uspostavljanju rada tržnica.

Naravno, neovisno o prilagođenim uvjetima rada tržnice, najvažnija je mjera predostrožnosti vlastita odgovornost. Prilikom kupovine razmišljajte o sebi i drugima, držite razmak i izbjegavajte fizički kontakt.

Pročitano 1160 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac