Ispiši ovu stranicu

Osijek: Među pet novozaraženih i predstojnica Klinike za infektologiju

Osijek: Među pet novozaraženih i predstojnica Klinike za infektologiju Osječko-baranjska županija

U posljednjih 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obavljeno je testiranje 118 uzoraka na COVID-19, od čega se 81 uzorak odnosi na područje Osječko-baranjske županije, a ostali na Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju. Za Osječko-baranjsku županiju pet je nalaza bilo pozitivno, i to za četiri osobe iz Osijeka i jednu iz Belog Manastira. Svi novooboljeli već su bili u samoizolaciji, a ukupan broj oboljelih na području Osječko-baranjske županije sada je 101 osoba.

Na održanoj redovitoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije istaknuti su i drugi podaci u vezi kretanja koronavirusa. Rečeno je tako da je u KBC-u Osijek trenutno hospitalizirano 33 osobe oboljele na COVID-19, od kojih je pet na respiratoru. U našičkoj bolnici nalazi se jedna oboljela osoba.

-Na žalost imamo i prvog liječnika koji je pozitivan na COVID-19, prof. dr. Ljiljanu Perić iz KBC-a, pa se provode izvidi i kontrole njenih kontakata - objavio je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović. Ponovno je uputio javni apel građanima da poštuju mjere koje su na snazi jer je to jedini način na koji možemo spriječiti širenje COVID-19.

 
Pročitano 1064 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI