Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Beroš: U sljedećem razdoblju promišljanje o opuštanju mjera

Ministar Vili Beroš Ministar Vili Beroš HRV Arhiva

Ministar zdravstva Beroš izjavio je u utorak da strategija u borbi protiv širenja epidemije  djeluje i u sljedećem razdoblju čeka nas promišljanje o opuštanju mjera, a zamjenik načelnika Stožera CZ Trut rekao je da će  odluke donositi struka sukladno analizi situacije, javlja Hina. 

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u HRT-ovoj emisiji „U mreži prvog“ da je porast oboljelih od korona virusa u Hrvatskoj još uvijek u granicama koje su sami sebi odredili, da strategija djeluje i vrlo je jasna - cilj je usporiti značajan porast oboljelih i omogućiti sustavu da pruža adekvatnu zdravstvenu skrb.

-Mogu reći da su naši podaci vrlo dobri i zadovoljavajući, ocijenio je. Dodao je da su brinuli o balansu mjera koje sprječavaju širenje i omogućuju normalne životne aktivnosti.

U Hrvatskoj je do sada 1650 osoba oboljelo od Covida-19, izlječenih je 400, a umrlo je 25 osoba, podatci su Nacionalnog  stožera CZ objavljeni u ponedjeljak.

Ono što nas čeka u sljedećem periodu je promišljanje o relaksaciji, opuštanju tih mjera da bi sve one životne tokove koji se mogu odvijati omogućili da bi i privredne aktivnosti na neki način oživjele, ali da i dalje uz to imamo kontrolabilan broj oboljelih, naglasio je ministar Beroš.

Pročitano 695 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI