Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Policija: Ceste nisu piste, neka ostanu sigurne

Ilustracija Ilustracija Arhiva HRV-a

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska uputila je apel mopedistima i motociklistima čija se učestalija pojava na prometnicama uvijek bilježi s dolaskom lijepog vremena.

Iz policije naglašavaju kako je unatoč trenutnoj situaciji u svezi epidemije virusom „COVID-19“ na prometnicama uočen pojačani promet motocikala i mopeda.

Povodom nadolazećih povoljnih vremenskih uvjeta, ovom prilikom policija podsjeća vozače mopeda i motocikala da se: kreću propisanim brzinama, odnosno da brzinu prilagode uvjetima na kolniku, upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom, da upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno  koja imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni bez ikakvih preinaka te da tijekom vožnje motociklima i mopedima obavezno koriste zaštitnu kacigu, pri čemu misle na vozače i putnike, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna posebice ukoliko bi sudjelovali u prometnim nesrećama.

Napominju kako zaštitna oprema ublažava moguće ozljede, odnosno njihove posljedice. Tu u prvom redu misle na motociklističke jakne, hlače, kombinezone, rukavice, čizme, štitnike i drugo.

Na web stranici PU Vukovarsko-srijemske može se naći detaljan popis savjeta i preporuka za vozače mopeda i motocikala, popis najčešćih grešaka koje ih dovode u rizik te savjetodavni video koji preporučuju svima, a naročito mladim vozačima kao i njihovim roditeljima na kojima je također odgovornost.

Pročitano 686 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI