Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Županijski Stožer podnio zahtjev Nacionalnom Stožeru civilne zaštite za slobodnim kretanjem unutar Vukovarsko-srijemske županije

Predsjednik Stožera VSŽ Z. Kelić Predsjednik Stožera VSŽ Z. Kelić Arhiva

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 18. travnja 2020. godine donio je Odluku o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Nakon primitka Odluke odmah je jučer sazvana sjednica užeg dijela Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije i putem e-mail-a pozvani su svi stožeri gradova i općina na području županije da se očituju treba li se ukinuti ili nastaviti s primjenom e-propusnica na području županije.

Nakon prikupljenih mišljenja stožera općina i gradova te razgovora s epidemiološkim službama, županijski Stožer je zaključio kako je situacija stabilna, iako još uvijek i ozbiljna.

Unatoč tome, županijski Stožer podnio je zahtjev prema nacionalnom Stožeru civilne zaštite za ukidanje mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te slobodno kretanje unutar teritorijalne cjeline Vukovarsko-srijemske županije, čime bi se omogućila veća gospodarska aktivnost.

Županijski Stožer apelira i dalje na poštivanje donesenih mjera nacionalnog Stožera.

Pročitano 1215 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI