Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Završna konferencija projekta „OBLAK- obrazovanjem do lakšeg zaposlenja“

Završna konferencija projekta „OBLAK- obrazovanjem do lakšeg zaposlenja“ održana je putem Zoom aplikacije.

Nositelj projekta je Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, d.o.o., a partneri na projektu su: Učilište STUDIUM, VIVA-M j.d.o.o., te Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci i Područni ured Vukovar. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, OP Učinkovitost ljudskih potencijala 2014 - 2020., prijavljen na poziv Lokalna inicijativa za poticanje zapošljavanja - faza III, broj poziva UP.01.3.1.01

Riječ je o projektu ukupnog trajanja 24 mjeseca i ukupne vrijednosti 976.301,31 kunu.

Ciljane skupina u sklopu projekta su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina: mladi, žene, osobe s invaliditetom te nacionalne manjine.

Svrha projekta je povećati zapošljivost nezaposlenih osoba od 15 – 29 godina u Vukovarsko-srijemskoj županiji putem jačanja njihovih znanja i vještina kroz treninge i programe osposobljavanja za kojima postoji potreba na tržištu rada. U raznim aktivnostima je ukupno sudjelovalo 50 osoba.

Kroz projekt provedeni su programi osposobljavanja za poslove Voditelja/ice za izradu i provedbu EU projekata te Suradnika/ice za izradu i provedbu EU projekata. Programi su verificirani i priznati od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a po završetku programa, polaznicima koji su položili programe je izdano uvjerenje o pravom upisu u elektroničku radnu knjižicu.

Kao jedan od bitnih rezultata valja naglasiti i aplikaciju Oblak, koja je financirana u sklopu projekta a nudi priliku poslodavcima iz sfere EU fondova da ostanu umreženi s potencijalnim poslodavcima na području EU projekata.

Pročitano 759 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI