Ispiši ovu stranicu

Na facebook objave reagirala i KUPIDRGV

Na facebook objave reagirala i KUPIDRGV Foto: HRV arhiva

Priopćenjem za medije na objave na facebook profilu člana Gradskog odbora SDP-a Vukovar reagirala je i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, priopćenje donosimo u cijelosti.

- Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, točnije branitelji i stradalnici dužni su reagirati na sramotne i uvrijedljie izjave člana Gradskog odbora SDP-a Vukovar, Ivana Bečvardija. Isti putem privatnog Facebook profila, a na stranici Zorana Milanovića svojim komentarima poziva na govor mržnje, točnije klanje i ubijanje.
U nastavku citiramo spomenute izjave Ivana Bečvardija:

„Predsjedniče j...... im m...... Ustašku ima nas više nego njih. Bravoo“

„Opet treba blejburg dok vas se ne iskorijeni“

Ovakav govor mržnje i pozivanje na strašne zločine u demokratskoj Hrvatskoj državi i osobito poticanje na međusobnu mržnju kao i veličanje masovnih ubojstava hrvatskog naroda je nedopustiv i ne smije biti toleriran, a pogotovo ne od osoba, točnije članova izvršnih odbora bilo koje stranke, pa tako ni SDP-a.

Ovim putem prozivamo Milanovića kao najvišu instituciju i predsjednika svih građana RH i gospodina Bernardića kao predsjednika stranke SDP-a, također predsjednika Gradskog odbora SDP-a, gospodina Sabu te njegovog zamjenika gospodina Bošnjaka. Prozivamo i sve gradske vjećnike SDP-a grada Vukovara.
Dakle, sve gore navedene pozivamo da osude ovakav čin očite mržnje prema hrvatskom narodu, isto tako pozivamo i sve nadležne institucije da sukladno važećim zakonima RH pokrenu odgovarajuće mjere i radnje nad ovim govorom mržnje.

Važno je naglasiti činjenicu kako Milanoviću smeta grb i pozdrav „Za dom spremni“, pod kojim je obranjena naša država, ali mu ne smeta pozivanje na pokolj i ubijanje hrvatskog naroda!

Zahtjevamo od najviših institucija SDP-a pokretanje stegovne odgovornosti nad dotičnim! - stoji u priopćenju za medije kojeg potpisuje  predsjednik KUPDRGV Franjo Šoljić.

Pročitano 1006 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić