Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Dr. Bosanac: Prilagodili smo rad drugoj fazi popuštanja epidemioloških mjera

Nakon što je od ponedjeljka započela druga faza popuštanja epidemioloških mjera kojom je među ostalim predviđeno postupno reaktiviranje zdravstvenog sustava, vukovarska bolnica također je svoj rad prilagodila toj fazi, doznajemo od dr. Vesne Bosanac, ravnateljice vukovarske Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana.

-Reaktivacija zdravstvenoga sustava u našoj bolnici odvija se u fazama. Nekad je vukovarska bolnica imala po 800 pacijenata u poliklinici i dijagnostici to sada više ne može biti tako, nego smo jasne naputke poslali svim našim voditeljima odjela, domovima zdravlja i liječnicima obiteljske medicine da počinjemo u svim ambulantama raditi dijagnostičke i terapijske postupke ali u smanjenom obimu u odnosu na vrijeme prije COVID-a 19.  Naime, sada najviše na dan u jednoj specijalističkoj ambulanti može se pregledati pet pacijenata koji kao i do sada moraju proći kroz naše dvije trijažne ambulante. Jedna je zadužena za ispunjavanje upitnika i podataka pacijenata koji ulaze u krug bolnice u bolnički sustav i jedna koja uzima podatke pacijenata koji ulaze u poliklinički sustav. – pojasnila je dr. Bosanac.

Naglasila je kako su liste čekanja revidirane i naručuju pacijenti koji su najduže na listi čekanja. Također oni pacijenti za koje liječnik obiteljske medicine procjeni da trebaju prije specijalistički pregled onda se javljaju na centralni objedinjeni šalter i bit će primljeni na pregled prije nego što bi bili primljeni s  liste čekanja. Dr. Bosanac je navela kako je  radno vrijeme specijalističkih ambulanti  od 8 do 16 sati  a ukoliko bude  potrebe uvest će se i dvokratno radno vrijeme specijalističkih ambulanti. Ravnateljica vukovarske Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana zahvalila je građanima Vukovara ali i u cijeloj  županiji na odgovornom ponašanju koje je doprinijelo dobrim pokazateljima kada je riječ  o CIVID-u 19.

Pročitano 525 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI