Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Župan Galić primio predstavnike društava Crvenoga križa s područja županije

Svake godine, 8. svibnja, obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

U okviru navedenog Pokreta postoje tri sastavnice: nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Međunarodni odbor Crvenog križa i Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Nacionalna društva u svojem djelovanju imaju četiri glavna područja: promicanje temeljnih načela Pokreta i humanih vrednota: odgovor na katastrofe i pripremu za djelovanje u katastrofama te zdravlje i skrb u zajednici.

Tim povodom, župan Božo Galić je razgovarao s predsjednikom i ravnateljem Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije, Matom Karalićem i Ivicom Prskalom, kao i gradskih društava Crvenog križa za gradove Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županju, od kojih su bili Branko Tomić, Vlatko Glavaš, Marija Dugalić i Terezija Nemetz, koja je ujedno i članica Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa, priopćila je Vukovarsko-srijemska županija. 

Župan Galić istaknuo je dobru suradnju sa svim Društvima Crvenog križa te je čestitao Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca svim volonterima i članovima Hrvatskog Crvenog križa, te brojnim pojedincima koji pomažu i doprinose radu kako Hrvatskog Crvenog križa na području cijele Hrvatske tako i Društvima Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije.

Predstavnici gradskih društava Crvenog križa na području Vukovarsko-srijemske županije kao i sve službe iznijeli su županu Galiću svoje aktivnosti koje su posljednjih godina imali od Domovinskog rata, katastrofalne poplave, migrantske krize i sada u ovoj pandemiji izazvanoj širenjem koronavirusa. Uključeni su u sustav civilne zaštite te su organizirani, opremljeni i spremni zajedno s drugim službama odraditi sve što je potrebno kako bi zaštitili građane u situaciji svih vrsta ugroza,

Predsjednik Karalić se zahvalio županu Galiću na čestitkama i razgovoru u kojem su istaknuli i poteškoće u radu, koje nastoje riješiti u hodu.

U koordinaciji sa stožerima civilne zaštite jedinica lokalne samouprave, uz stalno dežurstvo, odrađene su i brojne terenske aktivnosti za stvaranje osnovnih uvjeta za normalno funkcioniranje života: dostava namirnica i lijekova osobama koje zbog dobi ulaze u rizičnu skupinu, dostava hrane i vode vozačima kamiona na graničnom prijelazu Bajakovo, a otvorena je i telefonska linija za pružanje psihosocijalne pomoći osobama u samoizolaciji. Kako je navedeno, članovi Društva Crvenog križa su pružili više od 8000 raznih usluga, koje su obavljali brojni volonteri, uključeni u ovoj pandemiji, kako bi pomogli svima kojima je pomoć bila potrebna.

Pročitano 680 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI